Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 21:30, η Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Κεραμεικός) τον «Δάσκαλο» του Μ. Μπρεχτ.

«Ο Δάσκαλος» είναι ένα έργο του Μ. Μπρεχτ,1 950, βασισμένο σε ένα έργο του 1774 του Γερμανού συγγραφέα  Jakob Lenz, με τίτλο «Τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Ο Μπρεχτ κράτησε τη γενική ιδέα του έργου και ήταν η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά για το Berliner Ensemble.

Το έργο γράφτηκε από τον Μπρεχτ αφενός για να υπενθυμίσει στο γερμανικό λαό το πρόσφατο παρελθόν του (ναζισμός) αφετέρου για να καυτηριάσει τη δουλοπρεπή στάση της διανόησης απέναντι στην εξουσία. Στο έργο, ο χαρακτήρας του Λεβ είναι αντιπροσωπευτικός της ηθικής κατάρρευσης των Γερμανών διανοουμένων και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής. Παράλληλα είναι ένα εύστοχο  σχόλιο  πάνω στη μετάβαση από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό και τις αντίστοιχες προσαρμογές του εκπαιδευτικού συστήματος, στα τέλη του 18ου αιώνα.

Στη χώρα μας παρουσιάστηκε για πρώτη (και τελευταία) φορά το 1974, από το θίασο Φέρτη-Καλογεροπούλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 6976464731

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook