Μια ολοκαίνουργια συλλογή 16 παραδοσιακών τραγουδιών, μαζί με 1 bonus track, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τη φωνή του Γιώργου Φανάρα. Ένας τραγουδιστής αξιώσεων, με τη δωρικότητα της φωνής του, και με το βυζαντινό του ιδίωμα, συναντά τη λαϊκή μας παράδοση και την υπηρετεί με εκφραστικότητα, συνέπεια και αξιοσύνη.

Τα τραγούδια, διαλεγμένα με μεράκι, προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και από τις «αλησμόνητες πατρίδες». Η ενορχήστρωσή τους τα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, χωρίς να χάνουν το αυθεντικό τους χρώμα και η ερμηνεία τους τα κατατάσσει στα «διαχρονικά ακούσματα».

Στο cd με τίτλο «Από στεριές και θάλασσες…» συμμετέχουν φιλικά η Γλυκερία, η Ελένη Δήμου, ο Χάρης Βαρθακούρης, η Μαρία Σουλτάτου κι ακόμα ο Πασχάλης Περιφάνης, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Γιάννης Τσιτιρίδης.

Η ενορχήστρωση ανήκει στον Γιώργο Παγιάτη, ενώ έπαιξε μια πλειάδα εκλεκτών μουσικών. Συμμετείχαν ένα χορωδιακό και ένα ψαλτικό σχήμα, τη διδασκαλία των φωνητικών στα οποία είχε ο Γιώργος Φανάρας.   Η ηχοληψία και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα  και το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Νίκος Γκάρας.

Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Ι. Μπρούχος.

«Από στεριές και θάλασσες…»

Η παρουσίαση του cd θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 9 το βράδυ, στο Café του Βασιλικού Θεάτρου, από τον Στέφανο Διαμαντόπουλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, που είναι και χορηγός επικοινωνίας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι βασικοί συντελεστές της δουλειάς, που θα απευθύνουν  χαιρετισμό. Θα προβληθούν επίσης μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις επωνύμων καλλιτεχνών, που κατά καιρούς συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Φανάρα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ερμηνεία 5 τραγουδιών, «ζωντανά».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (τιμή ποτού 3.50 ευρώ, καφέ 2.50 ευρώ). Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον ίδιο χώρο,  στεγασμένα.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook