Γρηγόρης ΠαπουτσήςΤου Γρηγόρη Παπουτσή

Το σχολικό έτος έφτασε στο τέλος  και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου διαγωνίζονται αυτές τις μέρες για την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα Τ.Ε.Ι ή Α.Ε.Ι. Η περίοδος αυτή προκαλεί αυξημένο άγχος και φόβο  για πολλούς εξεταζόμενους  στη σκέψη της αποτυχίας και του αβέβαιου μέλλοντος.  Στην πραγματικότητα είναι απλά μία πόρτα για την μετέπειτα εξέλιξη τους. Θα υπάρξουν σίγουρα και άλλες ευκαιρίες σαν αυτή τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Σήμερα οι μαθητές των επαγγελματικών Λυκείων διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά και στοιχεία της Στατιστικής. Τα θέματα παρουσίασαν σημαντικές  ομοιότητες με αυτά του 2018. Το πρώτο δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες  για έναν προετοιμασμένο εξεταζόμενο. Ακολούθως, τα επόμενα είχαν σημεία που χρειαζότανε ιδιαίτερη προσοχή με το θέμα Δ και τα υποερωτήματα Δ3 και Δ4 όπως συνηθίζεται, να είναι αυτά που θα ξεχώριζαν τον μαθητή με μαθηματική σκέψη από τους υπόλοιπους.

Οι λύσεις τους θα παρουσιαστούν συνοπτικά στα επόμενα βίντεο. Να διευκρινιστεί πως οι εξεταζόμενοι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί και αναλυτικοί στις απαντήσεις τους προκειμένου να λάβουν το μέγιστο των μονάδων που τους αντιστοιχεί.

Παπουτσής Γρηγόρης*
Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων με εξειδίκευση στη φιλοσοφία των μαθηματικών από το ΕΚΠΑ.
Επικοινωνία: [email protected], 6981613616

………………………………..

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις* λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2019 εδώ

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019: όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook