Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:30 παρουσιάζεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας ο κατάλογος-λεύκωμα του Μουσείου «Paul Valéry» με τίτλο «Peinture et Poésie», υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλους τους πίνακες του μουσείου και δίπλα σε κάθε πίνακα το ποίημα που έχει γραφτεί γι’ αυτόν από ποιητή που έχει επιλεγεί. Πιο συγκεκριμένα οι ποιητές Ιωσήφ Βεντούρας, Τάσος Γαλάτης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στρατής Πασχάλης, Λιάνα Σακελλίου και Αγγελική Σιδηρά προσκλήθηκαν από το Μουσείο να γράψουν για πίνακες του λευκώματος αυτού.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, θα μιλήσει η Άννα Αφεντουλίδου ενώ στη συνέχεια οι έξι ποιητές θα διαβάσουν το ποίημά τους και θα μιλήσουν επ’ αυτού.

Η δημοσιογράφος-μεταφράστρια Ελένη Καρρά θα διαβάσει τα ποιήματα στα γαλλικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο κατάλογος περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλους τους πίνακες του μουσείου και δίπλα σε κάθε πίνακα το ποίημα που έχει γραφτεί γι’ αυτόν από ποιητή που έχει επιλεγεί. Έξι ποιητές από την Ελλάδα προσκλήθηκαν από το Μουσείο να γράψουν για πίνακες του λευκώματος και είναι οι:

Ιωσήφ Βεντούρας, Τάσος Γαλάτης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στρατής Πασχάλης, Λιάνα Σακελλίου και Αγγελική Σιδηρά.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook