Μέχρι και σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου 2018 έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Ε.Π.Π.Σ.: https://www.iep.edu.gr/pps/ για την εισαγωγή στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Η κλήρωση για εισαγωγή στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Πειραματικά Δημοτικά (Α΄ Τάξη) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Η κλήρωση για εισαγωγή στα Πειραματικά Γυμνάσια (Α΄ Τάξη) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Οι εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια (Α΄ Τάξη) θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Η κλήρωση για εισαγωγή στα Πειραματικά Λύκεια (Α΄ Τάξη) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης

Για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΜΚΑ του/της μαθητή/τριας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία είναι όλα υποχρεωτικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η αίτηση που υποβάλλετε για κάθε μαθητή/τρια είναι μία (είτε για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο σχολείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο/η μαθητής/τρια αποφοιτά από συνδεδεμένο σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας, χρειάζεται να υποβάλλετε αίτηση, προκειμένου να εγγραφεί στο συνδεδεμένο σχολείο επόμενης βαθμίδας. Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτηση για να επιλεγεί ο/η μαθητής/τρια σε άλλο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο, αυτομάτως στερείται της θέσης που δικαιούται στο συνδεδεμένο σχολείο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Καθώς η διαδικασία για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α’ τάξη πραγματοποιείται στην παρούσα φάση (και όχι τον Σεπτέμβριο) μέσω της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για την Α’ τάξη ακόμη και σε Πειραματικές Σχολικές μονάδες οι οποίες δεν έχουν προκηρύξει κενές θέσεις, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκύψουν κενές θέσεις αν κάποιοι/ες μαθητές/τριες από τη συνδεδεμένη σχολική μονάδα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο συνδεδεμένο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο της επόμενης βαθμίδας. Τα Πρότυπα Σχολεία τα οποία δεν έχουν προκηρύξει κενές θέσεις, δε θα διενεργήσουν εξετάσεις.

Τα στοιχεία των μαθητών/τριων πρέπει να συμπληρώνονται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ταυτοπροσωπία (π.χ. «Αναστάσιος» αντί για «Τάσος»).

Για την καταχώριση της αίτησης, χρησιμοποιήστε υπολογιστή και όχι κινητό τηλέφωνο ή tablet. Επίσης προτείνεται η χρήση των ακόλουθων φυλλομετρητών: Firefox, Chrome ή Opera.

Να επισημανθεί ότι μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των στοιχείων που καταχωρίσατε (μέσα από την φόρμα υποβολής) με τη χρήση του κωδικού και του κλειδιού που σας δόθηκε κατά την καταχώριση της αίτησής σας και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (04/06/2019). Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στην αίτησή σας πριν από την υποβολή της.

Αν έχετε ήδη καταχωρίσει ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση υποβολής αίτησης κάνοντας κλικ εδώ

Για ερωτήματα αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail στη διεύθυνση [email protected] 

Για τεχνικό πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail στη διεύθυνση [email protected] 

Για οποιαδήποτε άλλη απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο επιλογής σας

Κατεβάστε τη σχετική Απόφαση εδώ

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook