Τον άμεσο καθορισμό των συντελεστών βαρύτητάς ανά εξεταζόμενο μάθημα καθώς και τον καθορισμό των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η ΟΛΤΕΕ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Συντελεστές βαρύτητας και αντιστοιχίσεις

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

σε λίγες ημέρες οι μαθητές/τριες των ΕΠΑ.Λ. ξεκινούν το Γολγοθά των Πανελλαδικών εξετάσεων και δεν έχετε ακόμα  καθορίσει τους συντελεστές βαρύτητας ανά εξεταζόμενο μάθημα καθώς και τις αντιστοιχίες ή συνάφειες  των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επειδή:

  • οι μαθητές/τριες των ΕΠΑ.Λ. δεν είναι δεύτερης κατηγορίας
  • δεν πρέπει να παίζετε με την ψυχολογία των μαθητών/τριών
  • δεν είναι δίκαιο, να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις εδώ και μήνες και να μην γνωρίζουν εκ των προτέρων βασικές πληροφορίες.

Ζητούμε

να καθορίσετε άμεσα τους συντελεστές βαρύτητάς ανά εξεταζόμενο μάθημα καθώς τον καθορισμό των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook