Ο Desmos (Δεσμός), ο ιστορικός αυτός χώρος στο θρυλικό Montparnasse, στο Παρίσι της Γαλλίας που μετρά ήδη πάνω από τρεις δεκαετίες στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:00, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Λύτρα με τίτλο «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».

Ο Τάκης Μαυρωτάς σημειώνει:

«..Ο Λύτρας από το 2000 έως σήμερα συνοπτικά αρθρώνει τη ζωγραφική του άποψη με ποιητική και στοχαστική διάθεση, προσπερνώντας την απλή περιγραφή, τη  διήγηση  και την εικονογράφηση, για να φτάσει στη δική του αλήθεια. Είναι ένας βαθιά ουμανιστής ζωγράφος, ευαίσθητος δέκτης του έρωτα και των εικόνων των ανθρώπων. Ο δικός του πόθος είναι η αλήθεια  της συναισθηματικής του ζωής, η δική του ζωγραφική με το ρυθμό και μέτρο της. Το υπέρτατο πάθος και η τρυφερότητα, η δυναμική της γραμμής και ο παλμός της κίνησης, η ανασύνθεση της πραγματικότητας και η φαντασία σηματοδοτούν την εικονιστική του κατάθεση. Έτσι τα έργα του αντανακλούν τις αγωνιώδεις ζωγραφικές του αναζητήσεις μια γεύση αισθησιακής αντίληψης του κόσμου, μιας μαχητικής θέσης ότι δεν είμαστε απόντες του χρόνου και της Αγάπης προς τον άνθρωπο…»

«Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» | Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Λύτρα

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο Σπύρο Λύτρα:

Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1971. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1999 με άριστα. Έχει ήδη παρουσιάσει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Δήμους Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σύρου και Ύδρας, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

«Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.

Galerie Desmos

14 Rue Vandamme

75014 Paris

Tel. +33 1 43 20 84 04

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2019

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Σάββατο: 15:00 – 19:00

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook