Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι-αναφορά σε δύο αγαπημένες δισκογραφικές δουλειές του Θάνου Μικρούτσικου, τον Σταυρό του Νότου και τις Γραμμές των οριζόντων, θα έχουμε την ευκαιρία απολαύσουμε την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά, συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Γέφυρας Πολιτισμού 440-Μάνος Τρανταλλίδης.

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Θοδωρής Οικονόμου πιάνο
Μάξιμος Δράκος πιάνο
Θάνος Μικρούτσικος πιάνο
Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά

Σταυρός του Νότου – Γραμμές των οριζόντων: δύο δισκογραφικές δουλειές με διαφορά δώδεκα ετών, όπου η δεύτερη περικλείει και εξελίσσει την πρώτη. Η ζωή απ’ τη σκοπιά του ναυτικού ξαναζεί μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Συγκλονιστική ποίηση, συγκλονιστική περιήγηση: απ’ τα λιμάνια της Σαλονίκης και του Βόλου, στο Αλγέρι και στη Μασσαλία, την Ταϊτή και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Παρέα, ο θερμαστής και ο λοστρόμος, η γάτα και ο παπαγάλος, οι αστερισμοί και τα θαλάσσια ρεύματα. Και πίσω μένουν οι πατρίδες και οι έρωτες. Μια μαγική «συνομιλία» της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, με ανεξάντλητο ακροατήριο κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς. (Από την παρουσίαση της εκδήλωσης).

INFO

Θάνος Μικρούτσικος
Σταυρός του Νότου/ Γραμμές των Οριζόντων
Σε ποίηση Νίκου Καββαδία
MMA | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης: 15 Μαΐου 2019/20:30

Τιμές:
Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ: € 12
Ζώνη ΣΤ: € 15
Ζώνη Ε: € 25
Ζώνη Δ: € 30
Ζώνη Γ: € 35
Ζώνη Β: € 40
Ζώνη Α: € 45

Γιώργος Β. Σκάθαρος*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook