Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του τον διεθνούς φήμης, κορυφαίο Έλληνα επίκουρο καθηγητή παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, επιστημονικό συνεργάτη του Νοσοκομείου Παίδων Βοστώνης και ηλεκτρολόγο μηχανικό, Δρ. Χρίστο Παπαδέλη, σε μία ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Απεικόνιση εγκεφάλου: ερευνητικές και θεραπευτικές εφαρμογές σε παιδιά».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου – στις 19:00 – στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη].

Κεντρικός άξονας της ομιλίας είναι οι τελευταίες τεχνολογικές και ιατρικές εξελίξεις σε θέματα παιδιατρικής νευροαπεικόνισης με έμφαση σε παιδιά με επιληψία και εγκεφαλική παράλυση.  Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιασθεί η χρήση της παιδικής μαγνητοεγκεφαλογραφίας και ηλεκτροεγκεφαλογραφίας υψηλής ανάλυσης, για τη χαρτογράφηση των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση πριν και μετά από τη θεραπευτική αποκατάσταση. Οι νευροαπεικονιστικές μέθοδοι μπορούν να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά με επιληψία για την οριστική θεραπεία των επιληπτικών τους κρίσεων και για την παρακολούθηση της πορείας της θεραπευτικής αποκατάστασής τους.

Η διάλεξη απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, καθηγητές και φοιτητές επιστημών υγείας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες & συμμετοχές:

κ. Αντώνης Μουχταρόπουλος | [email protected]

Δρ. Νικόλαος | Διβινής  /[email protected]

Τ: 2310 – 241010,

www.mitropolitiko.edu.gr

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook