Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή «Άγρυπνο φεγγάρι», με μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Στα 13 τραγούδια του δίσκου ο N. Μαυρουδής ανιχνεύει μουσικά τον ποιητικό λόγο του Γ. Βιζυηνού, του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη, με τη συνδρομή σπουδαίων ερμηνευτών: της Νένας Βενετσάνου, του Χρήστου Θηβαίου, της Μαρίας Θωίδου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και της Μόρφως Τσαϊρέλη. 

Ακούστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη να ερμηνεύει «Το παιδί»:

Η παρουσίαση του βιβλίου-Cd θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24).

Για το βιβλίο-CD θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Ανδρέου συνθέτης-παραγωγός δισκογραφίας
Πέτρος Δραγουμάνος μαθηματικός-αρχειοθέτης Ελληνικής δισκογραφίας

Μάρω Δούκα πεζογράφος
Γιώργος Κουμεντάκης μουσουργός-καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-σκηνοθέτης-αρθρογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. Θα ακολουθήσει σύντομη ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών από τον δίσκο.

Διαβάστε ακόμα:

Κυκλοφορεί το βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή «Άγρυπνο φεγγάρι», με μελοποιημένα ελληνικά ποιήματα του 19ου και του 20ού αιώνα

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook