Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει για τη 16η Δ.Ε.Β.Θ., σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Πειραματική Σκηνή Τέχνης, εκδήλωση με τίτλο:

«Η λογοτεχνία επί σκηνής»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στην  αίθουσα «Βαβέλ» στο περίπτερο 15, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η τεράστια απήχηση που έχουν τα λογοτεχνικά έργα ανάμεσα στους καλλιτέχνες του θεάτρου θέτει μια σειρά από ζητήματα που αξίζουν να προσεχθούν: Μας τελείωσαν τα δραματικά έργα και αναζητούμε πλέον λύσεις εκτός θεάτρου; Ή μήπως έχει να κάνει με τη γενικότερη τάση της εποχής μας προς τον «υβριδισμό»; Τι ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζει η μεταφορά ενός έργου που γράφτηκε για να διαβαστεί και μόνο; Πώς συμβιώνει το «εκεί και τότε» μιας μυθιστορηματικής αφήγησης με το «εδώ και τώρα» της θεατρικής εμπειρίας;

Συζήτηση για τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στο θέατρο και ανάγνωση αποσπασμάτων από διηγήματα του κλασικού Παπαδιαμάντη και του σύγχρονου Σωτήρη Δημητρίου.

Συντονιστής-ομιλητής: Σάββας Πατσαλίδης, καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΑΠΘ και καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συμμετέχουν: η ηθοποιός Έφη Σταμούλη, καθώς και φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού και καθηγητή τους Χρήστου Στυλιανού.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γρηγόρης Πλαστάρας.

Διαβάστε ακόμα:

16η ΔΕΒΘ: Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις, 290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook