Την Τρίτη 7 Μαΐου στις 20:30 ο επιμελητής της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη Μέμη Σπυράτου με θέμα συζήτησης το βιβλίο της, «Αγνώστων λοιπών στοιχείων», στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Άννα & Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Γιώργος Χρονάς.

Στο μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ερμηνεύουν οι: Αναστασία Καπάνταη, Σταύρος Νιφοράτος, Διονύσης Αντύπας και Άγγελος Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Πλάτανος πιάνο, Τάσος Αθανασιάς ακορντεόν, Μάριος-Ιβάν Παπούλιας βιολί.

«Εκούσιες και ακούσιες μνήμες-ψηφίδες καταγράφονται και συνθέτουν μια περιπλανώμενη ζωή, σαν ψηφιδωτό. Μόνο αφού ολοκληρωθεί η αφήγηση αποκαλύπτεται ολόκληρη η εικόνα με φόντο, αυτό που οι τεχνίτες ονόμαζαν από την Βυζαντινή εποχή «κάμπο», να είναι πάντα η γενέτειρα μικρή πατρίδα, αφετηρία και κατάληξη.»

Λίγα λόγια για το βιβλίο Αγνώστων λοιπών στοιχείων

«Άλαδε!» λέω στον εαυτό μου.
«Στη θάλασσα!» να μπω να εξαγνιστώ.
Όπως εκείνοι οι μακρυνοί οι μύστες πρόγονοί μου. Μύστης κι ονειροφάντης του εαυτού μου εγώ χωρίς εγώ. Πλίνθοι λίθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένοι;
Σεισμοί τριγμοί λυγμοί και καταποντισμοί;
Να τι συνοψίζει τον εαυτό μου και τις ιστορίες μου. Και αν με ρωτήσετε αν όλα είναι αλήθεια, ναι είναι, όσο αλήθεια μπορεί να είναι ο, τιδήποτε στον κόσμο γιατί έτσι το θυμάσαι εσύ ή κάποιοι άλλοι. Εγώ είμαι το «ανάμεσα» στις διάφορες ιστορίες που διεκδικούν την αλήθεια τους αληθινές και επινοημένες. Και σαν τις Δαναΐδες καταδικασμένη προσπαθώ χρόνια τώρα να γεμίσω ένα τρύπιο πιθάρι.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ και θα προβάλλονται ζωντανά διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο.

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook