Με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Νεάπολης, του Αγίου Γεωργίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και ο Μητροπολιτικός Ι.Ν.Ν. Αγ. Γεωργίου της Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για τα «Αγιωργίτικα 2019» που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 ως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με κεντρικό άξονα το θρησκευτικό στοιχείο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.

Για τρεις ημέρες το κέντρο της Νεάπολης θα μετατραπεί σε έναν υπαίθριο τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μουσικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων για τα παιδιά. Κι αυτό θα γίνει σε δυο διαφορετικούς χώρους που είναι ο πεζόδρομος του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου, όπου θα στηθούν η Κεντρική και η Παιδική Σκηνή, και η αυλή του 1ου Δη. Σχολείου Νεάπολης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι).

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 3 Μαΐου

ώρα: 17.45 Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης
Λιτανεία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου µε τη συνοδεία αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων αλλά και της Φιλαρµονικής του δήµου

ώρα: 19.00 Εσπερινός 

ώρα: 19.30 Κεντρική Σκηνή (πεζόδροµος Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου)

Συναυλία µε τη Φιλαρµονική των Προσκόπων Νεάπολης

ώρα: 20.00 Παραδοσιακοί χοροί
Συµµετέχουν: Ποντιακή Εστία Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ», ∆ηµιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης-Συκεών «Εστία», Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Παρχάρ», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Χορευτικό Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις, χορευτικό των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Λαογραφικός Σύλλογος Κρητών Θεσσαλονίκης «Τ’ Αγρίµια»

Σάββατο 4 Μαΐου

ώρα: 10.00 

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)
«Προσκοπική πλατεία» µε παιχνίδια για µικρούς και µεγάλους από το 1ο & 6ο Σύστηµα Προσκόπων Νεάπολης

Αυλή 1ου ∆ηµοτικού Σχολείου Νεάπολης (Ρολόι)
«Βάλε Τρίποντο» διαγωνισµός τρίποντων Αγώνες “Παίξε Μπάσκετ 3Χ3”

ώρα: 18.30

Παιδική Σκηνή (πεζόδροµος Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου)
«Χαρούµενο πιάτο», διασκεδαστικό εργαστήριο υγιεινής διατροφής. Μαθαίνουµε για την αξία της υγιεινής διατροφής, τη διατροφική πυραµίδα και τους συνδυασµούς τροφών. Και για να τα δοκιµάσουµ στην πράξη, ετοιµάζουµε τα πιο παράξενα υγιεινά πιάτα!

Αγιωργίτικα 2019
«Τα λουλούδια της Άνοιξης», εργαστήρι χειροτεχνίας.

Τα παιδιά παρέα µε τους γονείς και µε τη βοήθεια των παιδαγωγών της οµάδας ετοιµάζουν µεγάλα ανοιξιάτικα λουλούδια µε τεχνικές ζωγραφικής και χαρτοδιπλωτικής. Μαθαίνουµε τεχνικές και πειραµατιζόµαστε µε διαφορετικά υλικά σε ένα εργαστήρι χαράς και δηµιουργίας!

«Εργαστήρι υφαντικής»

Τα παιδιά µαθαίνουν την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής και ετοιµάζουν µικρά υφαντά από µάλλινα και βαµβακερά νήµατα σε χειροποίητους ατοµικούς αργαλειούς.

«Ώρα για παιχνίδι!», διαδραστικά παιχνίδια για γονείς και παιδιά

Τα παιδιά µαζί µε τους γονείς τους θα διασκεδάσουν µέσα από µια σειρά παιχνιδιών µε αστείες δοκιµασίες και γρίφους θα θυµηθούµε και θα απολαύσουµε παραδοσιακά παιχνίδια, όπως κουτσό, σχοινάκι, λάστιχο, βασιλιά, µαντηλάκι.

ώρα: 19.00 Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης
Εσπερινός

ώρα: 20.45 Κεντρική Σκηνή (πεζόδροµος Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου)

Λαϊκή συναυλία µε τον ∆ηµήτρη Χρυσοχοΐδη σε συνεργασία µε την Ένωση Εµπόρων Επαγγελµατιών Νεάπολης. Τη συναυλία ανοίγουν οι ADAM AMAN.

Κυριακή 5 Μαΐου

ώρα: 07.30

Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

ώρα: 10.00

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)

«Προσκοπική πλατεία» µε παιχνίδια για µικρούς και µεγάλους από το 1ο & 6ο Σύστηµα Προσκόπων Νεάπολης

Αυλή 1ου ∆ηµοτικού Σχολείου Νεάπολης (Ρολόι)

«Βάλε Τρίποντο» διαγωνισµός τρίποντων
Αγώνες “Παίξε Μπάσκετ 3Χ3”

ώρα: 11.00

Κεντρική Σκηνή (πεζόδροµος Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου)

Παραδοσιακοί χοροί, µουσική και τραγούδια

Συµµετέχουν: Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Χορευτικό Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Αιµοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Χορευτική Οµάδα Αγ. Παύλου «Χορόσηµο», Χορευτική Ακαδηµία Πεύκων.

ώρα: 20.45

Λαϊκή συναυλία µε τους Γεράσιµο ΑνδρεάτοΣωκράτη Παπαϊωάννου και Εύη Κουτσαυτάκη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook