Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης πραγματοποιούν σήμερα, Μ. Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Όχι στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού ν/σχ για το «Νέο λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια Εκπ/ση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Μ. Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου μαζί με γονείς και μαθητές

Την  Μ. Δευτέρα με κλειστά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς σε διακοπές (όπως είθισται) η κυβέρνηση ψηφίζει στη βουλή το σχέδιο της για το νέο λύκειο.

 Η πρόταση του υπουργείου για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.

Αποτελεί μέρος της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής  πολιτικής που εφαρμόζεται και προωθείται με σειρά μέτρων όπως η υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, το προσοντολόγιο – λαιμητόμο αξιολόγησης, η προώθηση της αξιολόγησης, η μισθολογική καθήλωση  κ.α.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της. Οι μεταμνημονιακές αξιολογήσεις των δανειστών, η συνεχής εποπτεία από την ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα και τα σκληρά προαπαιτούμενα (πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, κ.ά.) συνεχίζουν να πλήττουν την κοινωνία την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

  • Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο.
  • Όχι στο νέο ταξικό λύκειο –φροντιστήριο και εξεταστικό κέντρο
  • Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο  με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά. Όχι στους ταξικούς εξεταστικούς φραγμούς και την παραπαιδεία.
  • 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook