Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου 2019, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων η 2η Έκθεση μαθητικών έργων «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί – 2019». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Κύριος στόχος της έκθεσης, ήταν η ανάδειξη του σύγχρονου και αναβαθμισμένου Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν και αφορούν την αναμόρφωση της δομής του, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», την εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα και οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα Εργαστηριακά Κέντρα της περιοχής.

Στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης έγινε οργανωμένη ξενάγηση (κατά ομάδες)  στο 922 μαθητών της Γ’ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.  Στους μαθητές εκτός από την ξενάγηση έγινε και ενημέρωση από τους υπεύθυνους από πλευράς του Σ.Ε.Π.  –  Κ.Ε.Σ.Υ. και τον υπεύθυνο μαθητείας για τις δυνατότητες και προοπτικές των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ.

Παράλληλα διοργανώθηκε συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη του Προγράμματος  «Μεταλυκειακό έτους-Τάξης Μαθητείας» με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και εργοδοτών που συμμετείχαν στο θεσμό, όπως και συζήτηση για την εμπειρία από την εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ.

Επίσης, το ζήτημα της διασύνδεσης των Επαγγελματικών Λυκείων  με τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής. συζητήθηκε σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ιωαννιτών Παρασκευή Τσίλη,  ο εκπρόσωπος του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Ελευθέριος Αραμπατζής.

(Υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook