Ανακοίνωση-παρέμβαση, που αφορά στη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, εξέδωσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ  ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή το άρθρο 36 του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» , το οποίο  πρόκειται να ψηφιστεί στην Oλομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Δευτέρα 22-04-2019, έχει να επισημάνει  τα εξής:

Στο άρθρο 36 του παραπάνω σχεδίου νόμου προβλέπεται η συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (κοινωνικών λειτουργών) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και η μετονομασία του  σε «Τμήμα  Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας».

Ταυτόχρονα, σε άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπεται η ίδρυση αυτόνομων τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χωρίς όμως να σχετίζονται με τα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Θεωρούμε ότι με την παραπάνω συγχώνευση δημιουργείται σαφής κίνδυνος σύγχυσης των επιστημονικών πεδίων των τμημάτων, τα οποία είναι τελείως ασύμβατα ως προς το αντικείμενό τους, και ότι ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι  για το μέλλον  των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εν ενεργεία δασκάλων, αλλά και την ίδια τη  δομή και τον προσανατολισμό του  δημοτικού σχολείου.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και τη μετονομασία του  σε «Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας».

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook