Ανακοίνωση-καταγγελία σχετικά με την άρνηση της Υ.ΜΑ.Θ. να δεχτεί αντιπροσωπεία τους εξέδωσαν οι Α΄ Γ΄Δ΄ και Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 12Απρίλη  πραγματοποιήθηκε   24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου των καθηγητών, μετά από ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Γ.Σ. της ΟΛΜΕ και κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης.

 Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας μας  πραγματοποιήθηκε  την ίδια μέρα συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο ΥΜΑΘ.

 Εκεί ζητήθηκε (όπως γίνεται συνήθως) συνάντηση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου για να επιδοθεί ψήφισμα των 5 ΕΛΜΕ -Θ για τα επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αφού περίμεναν αρκετή ώρα στην είσοδο του υπουργείου με έκπληξη ,θυμό και απογοήτευση πληροφορήθηκαν από τον αξιωματικό της φρουράς ότι η υφυπουργός ήταν απασχολημένη και δεν μπορούσε να μας δεχτεί! «Ίσως κάποια άλλη φορά κατόπιν ραντεβού !» συμπλήρωσε. (Μήπως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου;)

Θεωρούμε την  πρωτοφανή αυτή στάση της υφυπουργού άκρως απαξιωτική, υποτιμητική και προσβλητική για τον κλάδο των εκπαιδευτικών , τις αγωνίες, τις προτάσεις και τον αγώνα τους. Θα μπορούσε για δέκα λεπτά να διακόψει όποια εργασία είχε και να δεχτεί τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ για να θέσουν αυτά τα σοβαρά ζητήματα, ιδιαίτερα το θέμα του νέου λυκείου. Επίσης θεωρούμε ότι ήταν  απολύτως ενημερωμένη για την επίσκεψη καθώς η απεργία, η πορεία και η επίσκεψη στο υπουργείο ήταν ανακοινωμένη στα ΜΜΕ μέρες πριν, γεγονός που επιβεβαιώνει και η κινητικότητα των δυνάμεων ασφαλείας του υπουργείου.

Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την επιβολή αντιεκπαιδευτικών μέτρων χωρίς ούτε  έναν τυπικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Από την άλλη προσφέρεται για συμπεράσματα, ότι χωρίς την μαζική συμμετοχή και κοινή δράση των εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών δεν  ανατρέπονται οι αντιδραστικές τομές, που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση.

Τα  Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook