Χιλιάδες κάτοικοι του Παρισιού παρακολουθούσαν με τρόμο πίσω από τις κορδέλες της αστυνομίας, καθώς μια μεγάλη ​​πυρκαγιά κατέστρεφε τον ναό της «Παναγίας των Παρισίων».

Οι πυροσβέστες αγωνίστηκαν για να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, με την αστυνομία να λέει ότι ξεκίνησε τυχαία και μπορεί να συνδέεται με τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιούνται  στον καθεδρικό ναό.

“Τα πάντα καίγονται”, ανέφερε ο André Finot, εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού, στα γαλλικά ΜΜΕ.

Οι φλόγες ξεκίνησαν μέσα από την οροφή του καθεδρικού ναού – ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Γαλλίας – που γρήγορα κατέρρευσε.

Ένας τεράστιο σύννεφο καπνού διασκορπίστηκε στην πόλη και η τέφρα έπεσε σε μια μεγάλη περιοχή. Κανένας θάνατος ή τραυματισμός δεν αναφέρθηκε αρχικά.

Κτίρια γύρω από τον καθεδρικό ναό εκκενώθηκαν καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση. Η αστυνομία έκλεισε αρκετούς σταθμούς του μετρό.

Αργά τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι απέκλεισε εμπρησμό, προσθέτοντας ότι η αστυνομία θα διεξάγει έρευνα για “ακούσια καταστροφή που προκλήθηκε από πυρκαγιά”.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook