Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (κεντρικό site: www.digifest.info, τοπικό site: ira.digifest.info). Μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εξής διαδραστικές εκθέσεις: ΙΜΒΒ-ΙΤΕ: «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του εγκεφάλου στην οθόνη του υπολογιστή μας», ΙΤΕ: «Παγιδεύοντας τους Hackers», ΙΤΕ: «Περίπτερο ενημέρωσης από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου», Τμήμα Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης: «Διάφορες διαδραστικές εφαρμογές», ομάδα ανοικτού λογισμικού ΥΠΠΕΘ: «EduDistributions». Οι μαθητές είχαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στα εργαστήρια: «Code hunting, κυνήγι θησαυρού με επίλυση γρίφων υπολογιστικής σκέψης», «Escape the S.T.E.M Version 2019», «RadioLab: Οι μαθητές εκπέμπουν! Κάνουν ραδιόφωνο!», «Εμπόδια, βήματα, παράξενες αποστολές».

Στην έναρξη του Φεστιβάλ απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας κ. Βλαχάκης Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Αυτεπιστασίας – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αναστασάκης Ιωάννης

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα συνεχιστεί την Παρασκευή 12 Απριλίου (09:00-14:00) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Απριλίου (10:00-16:30) με παρουσιάσεις έργων ψηφιακής δημιουργίας μαθητών, διαδραστικές εκθέσεις και εργαστήρια.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το Φεστιβάλ στο Ηράκλειο διοργανώνεται από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook