Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή

Η επιλογή στελεχών εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα για τα οποία ο κλάδος μας έχει δημόσια τοποθετηθεί διεκδικώντας πάνω απ’ όλα διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρά τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών, αφού η αποσφράγιση των φακέλων χωρίς να λαμβάνουν γνώση οι Αιρετοί της βαθμολογίας κάθε μέλους γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρησή μας, δείχνει να ευτελίζει και τις διαδικασίες επιλογών Διευθυντών Εκπαίδευσης από το ξεκίνημά τους.

Ξαφνικά, έδωσε παράταση 17 ημερών που είναι μεγαλύτερη και από το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που είχε δοθεί για να υποβληθούν οι αρχικές αιτήσεις των υποψηφίων!!!

Έτσι, καταργεί από το ξεκίνημα της διαδικασίας την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων, αφού τώρα πια όσοι υπέβαλαν έγκαιρα αίτηση, δεν έχουν την δυνατότητα να την τροποποιήσουν προσθέτοντας προσόντα που τυχόν να αποκτήσουν στο διάστημα αυτό αλλά ούτε και να αλλάξουν τις επιλογές που έκαναν!!!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς να γνωστοποιήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή της αυτή, δυναμιτίζει από την αρχή την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, αφού το πιθανότερο είναι κάποιοι «ημέτεροι» θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν προσόντα και να κάνουν «σοφότερη» επιλογή Διεύθυνσης, κατευθυνόμενοι, τώρα πια, να δηλώσουν περιοχές που υπερτερούν σε μετρήσιμα μόρια!!!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή του Υπουργείου, εκτός από το ηθικό ζήτημα που δημιουργεί, δυναμιτίζει και την διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν ακόμη ξεκινήσει, με συνέπεια, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των επιλογών, να αφήσει σκιές, οι οποίες θα αδικούν και όσους επιλεγούν, ακόμα και αν δεν έχουν καμία εμπλοκή στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καμία ευθύνη.

Η Κυβέρνηση, χωρίς να διδαχτεί το παραμικρό από προηγούμενα λάθη της, είναι βέβαιο ότι δημιουργεί με την ενέργειά της αυτή μια νέα εστία αντιπαράθεσης, οδηγώντας το πιθανότερο και σε έναν νέο γύρο αμφισβητήσεων και δικαστικών προσφυγών.

Κλείνοντας, ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, θεωρώ την ενέργεια αυτή αδικαιολόγητη και ζητώ, το ελάχιστο, να δοθεί σε όλους και όλες από την αρχή δικαίωμα νέος δήλωσης που θα αφορά τόσο την επιλογή Διεύθυνσης όσο και την καταχώρηση των όποιων προσόντων αποκτηθούν μέχρι την λήξη της παράτασης.

Φασφαλής Νίκος

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
Τηλ. 6975 30 31 05
e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook