Τα Κίτρινα ποδήλατα συναντούν τον τραγουδοποιό Γιώργο Γελαράκη και μαζί παρουσιάζουν ένα υπέροχο τραγούδι, «Το νήμα». Ο Γιώργος Παντελιάς με την ξεχωριστή ερμηνεία του και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δυναμική του παρουσία, ακόμα και όταν ο ηλεκτρισμός απουσιάζει. Ο Γιώργος Γελαράκης επανέρχεται και πάλι δισκογραφικά με μια ιδιαίτερη μπαλάντα και μια εμφανή πρόθεση για εσωτερική αναζήτηση. Το τραγούδι «Το νήμα» αποτελεί το πρώτο δείγμα-προπομπό του νέου ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού.

Μουσική: Γιώργος Γελαράκης
Στίχοι: Αστέρης Κωνσταντίνου

Ακούστε το τραγούδι:

ΤΟ ΝΗΜΑ

Για φαντάσου
να ξέχναγες για λίγο τ’ όνομά σου,
το σχήμα που χει μάθει η αγκαλιά σου
και τώρα πια συνήθισε μισή

Τότε μόνο
αν σ’ αντάμωνα ξανά στον ίδιο δρόμο,
με δίχως τύψη κι ούτε λάθεμα στο χρόνο,
θα περνούσαμε τις γέφυρες μαζί

Αν μπερδεύτηκε το νήμα
τότε πρέπει να κοπεί,
κάνε μια φορά το βήμα
κι έλα διώξε τη σιωπή

Όσο κρύβεσαι απ’ το πάθος
τόσο εκείνο σε κεντά
κάνε εσύ το πρώτο λάθος
κι όλα θα ‘ρθουνε σωστά

Για θυμήσου
ποια δίψα αποκοιμήθηκε μαζί σου
και μέσα απ’ τα ροδάνια της ψυχής σου
της ανάγκης το ποτάμι δεν κυλά

Ξέρεις τώρα
πως κρατάω τους ανέμους και τη μπόρα,
και του άγονου καιρού όλα τα δώρα
που αγγίζουνε τη γη κι αυτή ξυπνά

Άρης Αλβανός: Ενορχήστρωση, ακουστική, ηλεκτρική & κλασσική κιθάρα, πιάνο, bongos, programming
Νίκος Κουθούρης: Βιολί
Σωτήρης Νούκας: Μπάσο

Η ηχογράφηση και το editing πραγματοποιήθηκε στο studio Analogio από τον Άρη Αλβανό.
H μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκε στο studio Underground από το Σωτήρη Νούκα.
Φωτογραφία: Ευαγγελία Μπόγιογλου

Γιώργος Γελαράκης – Official Facebook page:  https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial

Κίτρινα Ποδήλατα – Official Facebook page:  https://www.facebook.com/kitrina.podilata.official.fan.page

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Γελαράκη

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.). Το 2007 – 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο “Ονειροποιός” από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο “Η πόλη μια άδεια αγκαλιά” από την MLK. Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο “Σταυρό του Νότου” στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι “Το νήμα” το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album.

Επιμέλεια – Γιώργος Σκάθαρος*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook