Χρήμα, κρίσεις, τράπεζες και μια μεγάλη συζήτηση γύρω από όλα αυτά έρχεται στην Ζώγια την Πρωταπριλιά στις 20.30. Τίτλος; «Crossfire: Χρήμα και ψέματα» με τους Νίκο Καρατσόρη και Βασίλη Παζόπουλο να μοιράζονται μαζί μας γνώσεις και πληροφορίες. Με μότο το… «The truth is bulletproof from the crossfire of lies» εκείνη η Δευτέρα θα καλλιεργήσει το έδαφος για κουβέντες που δεν κάνουμε συχνά, για έννοιες που μας φαίνονται ξένες, αλλά που μας αφορούν όλους.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Νίκος Καρατσόρης: Γεννήθηκε το 1971. Ήταν ένας επιχειρηματίας μιας μικρής επιχείρησης λιανικής πώλησης. Το 2004 δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται σήμερα να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε μια άνευ προηγουμένου πορεία σύγκρουσης με μια «απρόβλεπτη» οικονομική ύφεση. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγορά και από το 2005 έως και το 2012 κατείχε διοικητικές θέσεις σε εταιρείες με δραστηριότητες που εκτείνονται από τη βιομηχανική παραγωγή έως τη λιανική πώληση. Έκτοτε ολοκλήρωσε μικρά project ως σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων. Το 2015 συμμετείχε ως σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών στην επιτροπή που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τη σύσταση μίας Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Έχει δημοσιεύσει κείμενα σε ελληνικά και διεθνή μέσα σχετικά με τις αιτίες της κρίσης και «ετερόδοξες» λύσεις ενώ έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2017 και μετά δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο της πληροφορικής.

Βασίλης Παζόπουλος: Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι οικονομικός και χρηματιστηριακός σύμβουλος, πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στα οικονομικά μέσα την περίοδο που η ελληνική κρίση είχε αρχίσει να φανερώνεται για τα καλά, ο Γενικός Δείκτης είχε υποχωρήσει και το κυρίαρχο αφήγημα θεωρούσε τις ελληνικές μετοχές σε τιμή ευκαιρίας. Κόντρα στο τότε ρεύμα, παρουσίασε την προοπτική των αμερικάνικων μετοχών, ως εναλλακτική του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται συστηματικά με τα κρυπτονομίσματα, σε συνεργασία με το euro2day.gr. Τον Δεκέμβρη του 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο «Επενδυτές χωρίς Σύνορα».

Ιnfo

«Crossfire: Χρήμα και ψέματα»
Με τους Νίκο Καρατσόρη και Βασίλη Παζόπουλο
Δευτέρα 1 Απριλίου
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 20.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243 459
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook