Με ξεχωριστή  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  22 Μαρτίου 2019, στο Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει η εκδήλωση της ΠΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που είχε ως θέμα «Ένα ποίημα για τον Κάλβο» και ήταν αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ζακύνθιου ποιητή (1792-1869).

Στην εκδήλωση, εκτός από ωδές του ποιητή, διαβάστηκαν ποιήματα  αφιερωμένα στον Κάλβο (Άγγελου Σικελιανού, Κ.Γ. Καρυωτάκη, Γιώργου Θεοτοκά, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Λεύκιου Ζαφειρίου,  Νίκου Ορφανίδη, Γιώργου Σαραντάρη, Νάσου Βαγενά, Γιώργου Θέμελη, Γιάννη Πατίλη κ.ά.) και άλλα που ήταν αδημοσίευτα ή είχαν συντεθεί για την αφιερωματική μας εκδήλωση.

Η ΠΕΦ ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους της που ολόθερμα υποστήριξαν την πρωτοβουλία μας,  τη Μαρία Παπαγεωργίου, οικοδέσποινα του εξαίρετου βιβλιοπωλείου, την  Ανθούλα Δανιήλ που συντόνισε τις αναγνώσεις, τον δάσκαλό μας Στέφανο Διαλησμά, μελετητή του ποιητή, τον Γιάννη Πατίλη που τύπωσε σε μονόφυλλα, ειδικά για την εκδήλωσή μας, ποίημά του αφιερωμένο στον Κάλβο, τον Σπύρο Παππά ερευνητή του Κάλβου, τους ποιητές μέλη του Κύκλου Ποιητών που διάβασαν ποιήματά τους, τους νέους ποιητές από το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, Εργαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης. που επίσης πήραν μέρος και όλους όσους τίμησαν τον ποιητή της αρετής και της τόλμης.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook