Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 18:00 οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Αντώνη Τουμανίδη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο». Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Άρης Σφακιανάκης, συγγραφέας

Θανάσης Σαράντος, ηθοποιός

Κυριάκος Εμμανουηλίδης, επιμελητής εκδόσεων

Για τον κινηματογραφικό Πινόκιο θα μιλήσουν οι:

Angie Seegers, manager

David Schaefer, ηθοποιός

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μαρία Ανδρούτσου και το συγκρότημα της MARIAN.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από το συγγραφέα του «Εφιάλτες & Παραμύθια», το σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά που θα μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη!

«Μια φορά και έναν καιρό…

Μόνο που αυτό το παραμύθι δεν έχει ευτυχισμένη αρχή και πολύ φοβάμαι πως δε θα έχει ούτε ευτυχισμένο τέλος. Εσένα που διαβάζεις αυτό το βιβλίο θα σου αποκαλύψω την πραγματική ιστορία του Πινόκιο.»

Ένας δολοφόνος κατά συρροή με το ψευδώνυμο Τζεπέτο τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα. Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Τουμανίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Σκύδρα Εδέσσης το 1979. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στα Ιωάννινα και Ιστορία της Τέχνης και Τεχνοκριτική στη Γαλλία, όπου και πραγματοποίησε επιπλέον σπουδές στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία. Στη Θρησκειολογία ειδικεύτηκε στην ιστορία των Παπών, η οποία μετέπειτα του προσέφερε πολύτιμο υλικό για τις ιστορίες του. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Bordeaux στη γαλλική θρησκευτική γλυπτική του 19ου αιώνα και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη σύγχρονη ελληνική γλυπτική.

Δημιούργησε το «The Toymaker’s Diary», το πρώτο αμιγώς ελληνικό λογοτεχνικό blog που έχει ως θέμα τον τρόμο (2006-2007). Ψηφίστηκε, στα Blogger’s Choice Awards, ως ένα από τα καλύτερα μη αγγλόφωνα blog παγκοσμίως (2008 και 2009). Παραχώρησε μια ιστορία του για την ταινία «You… my mirror» (2009 – αφηγητής). Το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Trapped». Το 2012-2014, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία flash fiction.Την Άνοιξη του 2015, δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ρομάντσο, με βασικό αντικείμενο το μυθιστόρημα και το διήγημα. Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανίδης έχει γράψει πάνω από 300 ιστορίες τρόμου και συνεχίζει!

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook