Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι επιμορφωτικές συναντήσεις που οργάνωσε η ΠΕΦ με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις φιλολογικών μαθημάτων»,  από 7 έως 21 Μαρτίου  2019, στην αίθουσα της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν οι εξής εισηγήσεις:

 1. Νατάσα Αβραμίδου, M.A.«Λογοτεχνικός περίπατος. Περιήγηση από τον Εθνικό Κήπο -μέσω Πλάκας και Μοναστηρακίου- μέχρι του Ψυρρή»
 2. Αγάθη Γεωργιάδου, δ.φ., «Λογοτεχνία Λυκείου: Λογοτεχνικό μοτίβο και ερμηνευτικός διάλογος».
 3. Ασπασία Γκιόκα, δ.φ., «Απεικονίσεις γυναικών  στα ανθολογημένα κείμενα του πεζογράφου της Γενιάς  του 30,  Κοσμά Πολίτη».
 4. Ανθούλα Δανιήλ, δ.φ., «Ο υπερρεαλισμός και οι ποιητές Εγγονόπουλος και Εμπειρίκος στα σχολικά βιβλία».
 5. Εριέττα Δεληγιάννη, δ.φ., «Αξιοποίηση του υλικού φιλολογικών μαθημάτων στη διδασκαλία της Έκθεσης Γ΄ Λυκείου: Διδακτικά παραδείγματα από την ύλη της Λογοτεχνίας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας».
 6. Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ., «Διδακτική προσέγγιση αδίδακτων ποιητικών κειμένων (από τον Κάλβο έως τον Καβάφη και από τον Καρυωτάκη έως τους σύγχρονους ποιητές)».
 7. Ζωή Κατσιαμπούρα, δ.φ., «Διδασκαλία αδίδακτου αρχαιοελληνικού κειμένου».
 8. Αντώνης Μαστραπάς, δ.φ., «Η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας στα σχολικά εγχειρίδια και προτάσεις διδασκαλίας της».
 9. Θωμάς Μπεχλιβάνης, δ.φ., «Ιστορική ύλη και ποιητική δημιουργία. Μια διδακτική δοκιμή με επίκεντρο το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη ˝Νέοι τῆς Σιδῶνος (400 μ.Χ.)˝».
 10. Μαρία Πεσκετζή, δ.φ., «Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Διδακτική ενότητα, ˝Δίκαιος και άδικος Λόγος: μια απόπειρα διδακτικής προσέγγισης˝».
 11. Λάμπρος Πόλκας, δ.φ., «Τα ˝παράλληλα˝ κείμενα στον Φιλοσοφικό Λόγο της Γ΄ Λυκείου: Από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα στη ˝Σπηλιά˝ του Σαραμάγκου».
 12. Ντίνα Ρηγάτου, Μ.Α. «Διδακτική προσέγγιση λατινικού κειμένου».
 13. Αναστάσιος Στέφος, δ.φ., «Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Ω: Οι Επικήδειοι θρήνοι».
 14. Τάσος Χατζηαναστασίου, δ.φ., «Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Μακεδονίας».

Στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων αναφέρονται τα εξής:

Για την επιτυχή διεξαγωγή των επιμορφωτικών συναντήσεων η ΠΕΦ ευχαριστεί θερμά όλους τους εισηγητές για την ευγενική προσφορά γνώσης και διδακτικής εμπειρίας, όλους τους συναδέλφους που παρακολούθησαν συμμετέχοντας με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ζήλο,  την προϊσταμένη κ. Βασιλική Λάμπρη, και το προσωπικό της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59) για την ευγένεια και την προθυμία του.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook