Στο ακριτικό Αγαθονήσι, μια επιλογή υψηλού συμβολισμού με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες παραβρέθηκαν σήμερα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Συνολικά επτά μαθητές που φοιτούν και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης παρήλασαν σήμερα παρουσία και του Δημάρχου, των κατοίκων του νησιού και των εκπαιδευτικών.

Για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Αγαθονήσι είναι η έμπρακτη απόδειξη του μεταρρυθμιστικού σχεδίου που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από τη σημερινή κυβέρνηση και στόχο έχει ένα ποιοτικό και δημοκρατικό σχολείο στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά.

Ένα προνήπιο, τρεις μαθητές Δημοτικού, ένας μαθητής Γυμνασίου και δύο μαθητές Λυκείου παρήλασαν σήμερα δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή επέτειο. Για τους επτά αυτούς μαθητές η Πολιτεία έχει δείξει την έμπρακτη απόδειξη στήριξης των ακριτικών περιοχών της χώρας έχοντας τοποθετήσει συνολικά εννέα εκπαιδευτικούς.

Το Νηπιαγωγείο έχει ένα προνήπιο με μία νηπιαγωγό,σαφές δείγμα της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Το Δημοτικό που λειτουργεί ως ολοήμερο έχει τρεις μαθητές με έναν δάσκαλο και δύο εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που διδάσκουν Αγγλικά και Πληροφορική. Αντίστοιχα ολοήμερα σχολεία λειτουργούν στα 830 ολιγοθέσια σχολεία όλης της χώρας από την περσινή σχολική χρονιά 2017-2018. Το Γυμνάσιο έχει έναν μαθητή και το Λύκειο δύο μαθητές με επτά καθηγητές.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε και συνομίλησε με όλους τους εκπαιδευτικούς.

(Υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook