Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη». Το παλαιότερο σχολείο της περιοχής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927 όταν ο Κωνσταντινουπολίτης Αγησίλαος Σπαθάρης δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες εγκαταστάσεις του σχολείου ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες για τα παιδιά των προσφύγων. Το 1950 το αρχικό ξύλινο κτίριο έδωσε τη θέση του σε νέο οικοδόμημα το οποίο κατεδαφίστηκε έπειτα από τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό του 1999.

Σήμερα, το σχολείο επιστρέφει σε ένα νέο και σύγχρονο κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ) στο χώρο που στεγαζόταν από το 1927 έως το 1999. Η σχολική μονάδα διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας 12 τμημάτων με διαδραστικούς πίνακες, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα εργαστηρίου και βιβλιοθήκη.

Η τελετή παράδοσης του νέου σχολείου στην εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη, της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής Ερμιόνης Κυπριανίδου, της Αντιπροέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ Στέλλας Πολίτου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας Ιωάννη Χαρωνίτη και της πρώην Προέδρου Ιωάννας Κοντούλη.

Η Υφυπουργός Παιδείας κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την περάτωση του έργου και επεσήμανε πως για την Ελληνική Κυβέρνηση η ενίσχυση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Υπογράμμισε επίσης πως παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και μαθητριών στη γνώση και τη μόρφωση.

(Υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook