Μαθητική πορεία Θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 18/3, ώρα 10:30, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, οι μαθητές ζητούν:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση/Νέα Γ’ Λυκείου
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων από τα ΕΠΑΛ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η κυβέρνηση μας προειδοποιεί ότι θα φέρει το νομοσχέδιο… Εμείς την προειδοποιούμε ότι θα μας βρει απέναντι!»!

18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤH ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
10.30πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τις τελευταίες μέρες δηλώνουν ξανά και ξανά στα ΜΜΕ ότι εντός των επόμενων ημερών σκοπεύουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο που κάνει το ήδη εξοντωτικό σχολείο μας ακόμα χειρότερο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε “κατηγορηματικά” ότι το νομοσχέδιο θα αφορά και τους μαθητές της Β’ Λυκείου! Δηλαδή, 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου θα κληθούν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους, να επιλέξουν σε ποια σχολή θέλουν να περάσουν (με μόλις 10 επιλογές) σε λιγότερο από 4 μήνες, ταυτόχρονα με το να δώσουν τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Υπουργείο θέλει να μεγαλώσει την ύλη των μαθημάτων καθώς και να αλλάξει μάθημα Πανελληνίων. Μας λέει δηλαδή να δώσουμε του χρόνου Κοινωνιολογία αντί για Λατινικά, χωρίς βέβαια να υπάρχει ούτε καν βιβλίο! Δεν ξέρουν εκεί στο Υπουργείο τα χιλιάδες ευρώ που έχουν δώσει οι οικογένειες μας στα φροντιστήρια για το μάθημα των Λατινικών όλη τη φετινή χρονιά;
Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Δεν τους νοιάζει η κατάσταση στα σπίτια μας, που οι μισοί μισθοί των γονιών μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα! Παίζουν με το μέλλον όλων των μαθητών, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε! Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το νομοσχέδιο!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
• Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
• Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων από τα ΕΠΑΛ.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους! Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει!
Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα!
18 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου η απάντηση θα είναι μια: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Συντονιστική Επιτοπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook