Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

 

Υπνοδωμάτιο – Προσχέδια για ένα υπνοδωμάτιο

Κυριακή 17/3,11.30-13.00

& Σάββατο 30/3, 11.00-12.30

Το δωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά έχει απ’όλα. Αφράτα μαξιλάρια για μαξιλαροπόλεμο, παχιές παχιές μοκέτες για να κυλιέσαι, μαλακό πάπλωμα για χουζούρια, μεγάλο καθρέφτη να θαυμάζεις τον υπέροχο εαυτό σου και φυσικά μεγάλο κρεβάτι για αγκαλιές και τραμπολίνο!

Τραμπολίνο δεν θα παίξουμε, αλλά αγκαλιές θα κάνουμε πολλές. Γονείς και παιδιά καθισμένοι αγκαλιά θα ακούσουν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τις προσπάθειές τους να φτιάξουν το δικό τους σπίτι. Αφού ακούσουμε τα μυστικά τους για το πώς φτιάχνουμε ένα γερό σπίτι, θα πάρουμε πηλό και νερό και θα σχεδιάσουμε το δικό μας ιδανικό υπνοδωμάτιο. Σκουληκάκια, μπαλάκια και πιτούλες θα μεταμορφωθούν σε κρεβάτια, σκαμπό, μαξιλάρια, και άλλα πολλά. Τα παιδιά θα πλάσουν, θα ζουλήξουν, θα κόψουν και θα στοιβάξουν μικρά και μεγάλα κομμάτια πηλού.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αντιδρούν ενστικτωδώς στη μαλακή και εύπλαστη φύση του πηλού. Θέλουν να το ζουλήξουν, να το χτυπήσουν, να του κάνουν τρύπες και να παρατηρούν πως αντιδρά κάθε φορά η επιφάνεια του. Αυτές οι αλλαγές φαντάζουν μαγικές στα μάτια τους και ο πηλός τους κινητοποιεί να συνεχίσουν τους πειραματισμούς τους με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι γονείς θα ανακαλύψουν ή θα ξαναθυμηθούν τη χαρά της δημιουργίας με πηλό.

Ελάτε στο υπνοδωμάτιο μας για πολλά παιχνίδια!

Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


                             

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Μάγισσες και ξόρκια

Σάββατο 16/3, 11:00-12:30 & Κυριακή 31/3, 11:30-13:00

Μια φορά κι έναν καιρό μάγισσες συναντήθηκαν πολλές, απόφαση να βγάλουν ποια θα έρθει σε αυτό το παραμύθι. Ήρθε μία καβάλα στο γουδί της κι άλλη μια από τα ζεστά καβάλα στο φτερό της! Ήρθε κι άλλη μια πάνω σ’ ένα σκουπόξυλο και μια πάνω σ’ έναν κόκορα! Την απόφαση που πήραν θα μας την πει το παραμύθι.

Στην έκτη στάση μας στο μονοπάτι του μύθου συναντάμε τις μάγισσες των παραμυθιών, κάνουμε ξόρκια μαγικά και μπρος μας φανερώνονται πλάσματα φανταστικά.

Τα παιδιά θα πάρουνε χαρτιά, εφημερίδες, χαρτοταινίες και  θα τα ζουλήξουν, θα τα πλάσουν, θα τα κολλήσουν και στο τέλος θα τους δώσουνε μορφή με έμπνευση από τους σπουδαίους γλύπτες C. Brancusi και H. Moore. Μάγισσες, μονόκεροι, λύκοι, νάνοι και άλλα πλάσματα της φαντασίας θα ξεπεταχθούν.

Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να τα καλύψουμε όλα με papier-mâché και να τα στήσουμε στη βάση τους.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 4-5 ετών
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7
Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

 

ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 7-10  ΕΤΩΝ

Τι είναι αυτό που βλέπω;
Η αφηρημένη τέχνη

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 17/3, 11.30-13.30
Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 31/3, 11:30-13:30

Κάποτε οι καλλιτέχνες αποφάσισαν πως δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούν να αντιγράψουν πράγματα που ήδη υπάρχουν, αφου μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι τους αρέσει.Έτσι αρχίσαν να ζωγραφίζουν πράγματα που δεν υπήρχαν πουθενά αλλού παρά μόνο στη φαντασία τους, ή πράγματα του κόσμου μας με διαφορετικό τρόπο. Και την ονόμασαν την τέχνη αυτή αφηρημένη τέχνη.
Χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές για να το πετύχουν αυτό, όπως να ζωγραφίζουν ασυναίσθητα, χωρίς δηλαδή να σκέφτονται το έργο, να χρησιμοποιούν τα χέρια τους, ακόμα και όλο τους το σώμα.
Θα γνωρίσουμε έργα του Μιρό, αλλά και άλλων ζωγράφων της αφηρημένης τέχνης, θα παίξουμε με σχήματα και χρώματα, και θα επινοήσουμε κόσμους φανταστικούς, που μόνο εμείς θα μπορούμε να τους καταλάβουμε.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών
Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

 

«Πώς θα γίνω ήρωας;» Κυνήγι θησαυρού
Σάββατο 30/3, 11:00-12:00

Για να βρούμε τον θησαυρό πρέπει να ξυπνήσουμε τον ήρωα μέσα μας. Αλλά πώς; Μέσα από μία σειρά δοκιμασιών στις Μόνιμες Συλλογές, θα βρούμε τη μυστική μας δύναμη. Με μαγικούς βοηθούς, θα ξεφύγουμε από τις παγίδες και θα ενώσουμε τις δυνάμεις  με τους συμπαίκτες μας ώστε ο θησαυρός  του Μουσείου να γίνει δικός μας. Μία διαδρομή εμπνευσμένη από τους γενναίους της Αρχαιότητας: Αθλητές, πολεμιστές, κυνηγούς, ήρωες και ημίθεους και φυσικά τους θεούς!

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη
Εισιτήριο:  €5
Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4

T: 210 7228321-3

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες  και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook