Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ’ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες.

Μία παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και χαμένων φίλων.

Μετά την Καβάλα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Αγριά Βόλου, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη,  Polis Art Café, Λάρισα, Ρώμη, Βρυξέλλες, Πειραιά, Θέατρο Εκάτη, Χανιά, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Κόρινθο, Κορακοχώρι Ηλείας… τώρα και στο καφέ «Ζώγια», στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Χρονάς είναι Έλληνας συγγραφέας και εκδότης. Γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά. Είναι ιδρυτής και εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Οδός Πανός και των εκδόσεων Σιγαρέτα. Έχει εκδώσει ποιήματα, πεζά και θεατρικά έργα. Επίσης, έχει γράψει στίχους, τους οποίους έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Ξυλούρης, η Χάρις Αλεξίου, η Μαρία Δημητριάδη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, o Παντελής Θεοχαρίδης και η Ελένη Δήμου. Από το 1979 ως το 2011 έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στο Πρώτο, στο Δεύτερο και στο Τρίτο Πρόγραμμα. To 2011 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ποίησης Καβάφη.

Ιnfo:

Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια του Γιώργου Χρονά
με τον Γιώργο Χρονά
Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Φεβρουαρίου
Διάρκεια παράστασης: 70΄
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 20.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook