Στην Α΄ΕΛΜΕ καταφθάνουν διαμαρτυρίες συναδέλφων που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε σχολεία που βρίσκονται σε άλλη περιοχή, εκτός της έδρας οργανικής τους θέσης ή της αρχικής τους τοποθέτησης και δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα τα έξοδα οδοιπορικών που δικαιούνται.

Αποτελεί πρόκληση να καλούνται να πληρώσουν από τη τσέπη τους τη μετακίνηση που γίνεται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών διανύοντας καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις τόσο σε σχολεία της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα επίσης με καταγγελίες συναδέλφων, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ολιγωρίας από την πλευρά των ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης ως προς το τι ισχύει τελικά για την καταβολή των οδοιπορικών με αποτέλεσμα να παραπέμπονται από νομοθεσία σε νομοθεσία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν στο σωματείο τους παρόμοια περιστατικά!

 Ενημερώνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, ότι σύμφωνα με το Ν. 4336/2015, υποπαράγραφος Δ.9: Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας, άρθρο 8 και 9, όπως επίσης με την ΥΑ ΦΕΚ 20/ 14-1-2016 Δικαιολογητικά μετακίνησης, Γ. Μετακινήσεις προσωπικού ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (νυν Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) δικαιούται αποζημίωση οδοιπορικών ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στη ρύθμιση για καταβολή οδοιπορικών,

να διεκδικήσουν άμεσα τα οδοιπορικά τους και να κάνουν την απαραίτητη αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Απαιτούμε από τις ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έγκαιρη, σαφή και πλήρη ενημέρωση όλων  των εκπαιδευτικών σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Απαιτούμε την άμεση καταβολή αποζημίωσης των οδοιπορικών στους συναδέλφους που την δικαιούνται!

Για το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Η Πρόεδρος – Δέσποινα Δάσιου
Ο Γραμματές – Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook