​Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνει από κοινού με τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Παραδοσιακά επαγγέλματα και τέχνες στη σύγχρονη τεχνική εκπαίδευση», την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 13:30, στο μουσείο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα (απέναντι από τον Σταθμό Καλλιθέας του ΗΣΑΠ).

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας των παραδοσιακών τεχνών ως πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διασφάλιση της μετάδοσης της τεχνογνωσίας στις νέες γενιές, στην ανάπτυξη διαλόγου για το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διδασκαλία των παραδοσιακών τεχνών στην τυπική εκπαίδευση, τις δυνατότητες που παρέχει και τους περιορισμούς που θέτει. Επίσης, στην ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και στη αναζήτηση πεδίων συνεργασίας και δικτύωσης της δημόσιας διοίκησης, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

Στην εκδήλωση, θα παραστεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μερόπη Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, εκπαιδευτικών οργανισμών και άλλων συναρμόδιων φορέων. 

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook