Τα Δ.Σ των Α΄ Γ’ Δ΄ ΕΛΜΕ- Θ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την αποτροπή μετακινήσεων εκπαιδευτικών μετά από την εφαρμογή των αντιπαιδαγωγικών διατάξεων για τους «μη παρακολουθούντες» στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 7-2-2018 προχώρησε σε μετακινήσεις συναδέλφων από το 7ο και 12ο ΕΠΑΛ,  σε άλλα σχολεία που παρουσιάστηκαν ως «πλεονάζοντες»

Με την παρέμβαση των ΕΛΜΕ στη σημερινή (13/2/19) συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και αφού εκθέσαμε το σύνολο των προβλημάτων που επιφέρουν στην λειτουργία των σχολείων ( ανακατανομή μαθημάτων στην μέση της χρονιάς κ.τ.λ. ) υπήρξε μια πρώτη θετική εξέλιξη με την απόσπαση δέσμευσης από το σύνολο των τεσσάρων παρόντων μελών του ΠΥΣΔΕ για ανάκληση της απόφασης της Παρασκευής.

Στην απαίτηση των ΕΛΜΕ για να μην υπάρξει καμία  μετακίνηση στη μέση της χρονιάς, δεν λάβαμε σαφείς απαντήσεις. Οι δύο αιρετοί του κλάδου δεσμεύτηκαν, βάσει και των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, ότι δεν θα συναινέσουν σε καμιά τέτοια μετακίνηση, ο ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης συμφώνησε εν μέρει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων συναδέλφων συγκεκριμένων κλάδων της Γενικής Παιδείας, ενώ το τέταρτο μέλος της διοίκησης μας παρέπεμψε στο Υπουργείο.

Οι ΕΛΜΕ θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους έτσι ώστε να αποτραπούν οι όποιες αρνητικές εξελίξεις και οι αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις των συναδέλφων.

Καλούμε το Δ.Σ. της  ΟΛΜΕ να επικαιροποιήσει την περσινή του απόφαση, ζητώντας από το Υπουργείο να καταργήσει τη σχετική διάταξη  για τους «μη παρακολουθούντες» των ΕΠΑΛ και να μην προχωρήσουν Υπουργείο και διοικήσεις σε καμία αλλαγή σε τμήματα, τομείς, ειδικότητες και εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook