Τo First Lego League (FLL) Thessaloniki πλησιάζει!

Είναι η στιγμή που ένα εγχείρημα θα λάμψει, θα βρει ανταπόκριση και θα κερδίσει μια μοναδική ευκαιρία στη ρομποτική, στην καινοτομία και στην ανακάλυψη της γνώσης.

Μαθήτριες και μαθητές του 64ου Ανοιχτού Δημοτικού Σχολείου (Μαζαράκη 1), που παρακολουθούν δωρεάν κάθε Τρίτη και Πέμπτη, τα Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της eduACT, μέσω του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά, δημιουργούν την ομάδα “Astrobots” και παίρνουν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και ταξιδεύουν στο διάστημα.

Τα παιδιά μέσω των εργαστηρίων γνώρισαν τη ρομποτική, έμαθαν και ανακάλυψαν πράγματα αναφορικά με το διάστημα και την τεχνολογία καθώς επίσης θεμελίωσαν αξίες ομαδικότητας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης στην ομάδα που δημιούργησαν. Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η eduACT, η αποκλειστική διοργανώτρια του FIRST LEGO League Thessaloniki, μαζί με τα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά σας προσκαλούν και σας περιμένουν με χαρά στη συμμετοχή της “Astrobots” στο FIRST LEGO League Thessaloniki, που ξεκινάει το Σάββατο 9/2. Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι και γεμάτοι ενθουσιασμό για αυτό το σαββατοκύριακο!

To FLL Thessaloniki, θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Το event θα έχει διάρκεια 2 ημερών από το πρωί του Σαββάτου 9/2 έως το απόγευμα της Κυριακής 10/2. Οι ώρες προσέλευσης του κοινού και για τις 2 μέρες είναι 10:00-15:00.

Σε αυτή τη γιορτή της γνώσης όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, οπότε μη διστάσετε να καλέσετε τους γονείς και τους φίλους σας, η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FLL Thessaloniki:

Site: firstlegoleague.gr

FB Page: firstlegoleaguegreece

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Creativity Platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά” επικοινωνήστε στο τηλ. +30 6946 265 653.

Site: www.openschoolsthess.gr

FB Page: openschoolsthess

Instagram: openschoolsthess

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook