ΤΡΙΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 6ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΣΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

Καταγγελία για τη συνέχιση της προκλητικής και καταχρηστικής χρήσης χώρων του Ευκλείδη από την ΑΣΠΑΙΤΕ με τις ευλογίες του Δήμου Θεσσαλονίκης  εις βάρος των σχολείων

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Α’ ΕΛΜΕ για τις συνθήκες στέγασης της ΑΣΠΑΙΤΕ στο κτίριο του ΕΥΚΛΕΙΔΗ, παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της σχολής αφορούν επ΄ αμοιβή παιδαγωγικά και μεταπτυχιακά προγράμματα, παρά το γεγονός ότι η σχολή καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των αιθουσών του κτιρίου εις βάρος των αναγκών των σχολείων λειτουργώντας ως «επιχείρηση» και αποκλείοντας προκλητικά τους χώρους της από το υπόλοιπο κτίριο με αλυσίδες και λουκέτα, το πρόβλημα της συστέγασης  ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με σχολεία της δευτεροβάθμιας ΤΕΕ δεν  έχει επιλυθεί.

Το κτίριο του ΕΥΚΛΕΙΔΗ είναι το μοναδικό δημόσιο κτίριο που στεγάζει τα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εν όψει της προαναγγελθείσας συγχώνευσης της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Πανεπιστήμιο ΠΕΙΡΑΙΑ, καλούμε το Δήμο Θεσσαλονίκης να αποδώσει στο ακέραιο το κτίριο του ΕΥΚΛΕΙΔΗ στα δημόσια ΕΠΑΛ του συγκροτήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης να σταματήσει να συνεργεί στην επεκτατική και προκλητική τακτική της ΑΣΠΑΙΤΕ
  • Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να αναλογιστεί τις ευθύνες που προκύπτουν απέναντι στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.

Η Πρόεδρος – Δέσποινα Δάσιου
Ο Γραμματές – Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook