Η «Παράκληση» είναι ένα από τα δέκα τραγούδια του έργου «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Στο Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα» του Θεολόγου – Βυζαντινολόγου Δημητρίου Κατσίκα – Καππαδόκη, ένα λαϊκό ορατόριο εμπνευσμένο από το «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης ως αλληγορική έκφραση της σχέσης Χριστού και Εκκλησίας.

Συναίσθημα, δράμα, δέος, ανάταση… 

Η Εκστατική ερμηνεία της Εύης Κουτσαυτάκη παραπέμπει σε μια συνεύρεση του Τότε και του Τώρα, φαινομενικά αναπάντεχη αλλά στην πραγματικότητα φυσική. Λέξεις, εικόνες, ήχοι, συναισθήματα και θρησκευτική κατάνυξη συνενώνονται σε ένα λυρικό κάλεσμα αγάπης και ένωσης με το θείο, πραγματώνοντας παράλληλα την πρόθεση του δημιουργού να καταστήσει το έργο πιο κατανοητό και πιο οικείο, και να το χαρίσει σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να το τραγουδήσουν, παρακινώντας τους σε αληθινή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Χριστό.

Μαζί με την Εύη Κουτσαυτάκη, τα τραγούδια του έργου ερμηνεύουν ο Σωκράτης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Φαλκώνης, ο Λάμπρος Καυκούλας και ο Σάκης Ξενούδης.

Στίχοι – Μουσική: Δημήτριος Κατσίκας – Καππαδόκης

Ακούστε το τραγούδι:

Παράκληση

Ερμηνεύτρια: Κουτσαυτάκη Εύη
(Cd: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Στο Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα»)

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΚΛΑΡΙΝΟ – ΝΕΙ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΛΛΙΑΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΟΥΤΟ – ΟΥΤΙ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΚΟΡΗΣ
ΜΠΑΣΟ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ – ΠΛΗΚΤΡΑ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΜΙΞΗ – MASTERING: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: NOTARECORDS@2017

Photo: Sofia Camplioni

Γιώργος Σκάθαρος*

Διαβάστε ακόμα:

Εύη Κουτσαυτάκη – Χαμογέλα μου // Από το άλμπουμ του Σωκράτη Παπαϊωάννου «Του Έρωτα τα Πάθη»

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook