Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε  η τέταρτη σε σειρά συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, έχει αναθέσει τη διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης του ΤΕΙ Κρήτης.

Με τη συνεδρίαση αυτή η Επιτροπή έχει πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεών της καθώς και την επεξεργασία των ζητημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Στις επόμενες ημέρες τα μέλη της Επιτροπής θα συγγράψουν το πόρισμά τους και θα το καταθέσουν στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πόρισμα θα εισηγείται την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, βάσει των ακαδημαϊκών κριτηρίων που είχαν εκ των προτέρων τεθεί, και θα αποτυπώνει την προτεινόμενη διάρθρωση των ακαδημαϊκών του μονάδων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, το πόρισμα που θα κατατεθεί θα είναι προϊόν ευρείας συναίνεσης, σε όσα δε επιμέρους σημεία καταγραφούν διαφωνίες ή επιφυλάξεις αυτές θα αποτυπωθούν με σαφήνεια και πλήρη διαφάνεια στο τελικό πορισματικό κείμενο, όπως άλλωστε υπαγορεύει η ακαδημαϊκή δεοντολογία.

Τα μέλη της Επιτροπής

Ηλίας Γεωργαντάς
Ελένη Βογιατζή
Μανώλης Δρακάκης
Νικόλαος Κατσαράκης
Θρασύβουλος Μανιός
Γεώργιος Παναγιωτάκης
Νεκτάριος Παπαδογιάννης
Ιωάννης Σαριδάκης
Νεκτάριος Ταβερναράκης
Αναστάσιος Τσίνας
Χρήστος Φλώρος

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook