Ανακοίνωση σχετικά με την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η ΑΣΦΑΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΦΘΗΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι μαθητές, οι φοιτητές βιώνουμε μια πολύ άσχημη πραγματικότητα. Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή παίρνουν το επόμενο λεωφορείο! Σε πολλές περιπτώσεις μετακινούμαστε με οχήματα που καταρρέουν ή παίρνουν φωτιά. Ενώ στις περισσότερες γραμμές σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, σχεδόν κάθε μέρα.

Η υπόθεση της γρήγορης, ασφαλούς, άνετης και φτηνής μετακίνησης γίνεται άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού της πόλης. Η απουσία εναλλακτικής επιλογής συγκοινωνιακού μέσου μετακίνησης δεκαετίες τώρα κάνει τα πράγματα απλά αφόρητα.

Ούτε με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, αλλά ούτε με τον κρατικό η κατάσταση έγινε ανθρώπινη. Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι ή μη χρηματοδότηση αγοράς λεωφορείων και η αύξηση των εισιτηρίων. Είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλύει το κόστος λειτουργίας στο λαό, ο στόχος της κυβέρνησης (χθες και σήμερα) είναι να μετατρέψει την μετακίνηση από ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.

Κάθε προσπάθεια για επανιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, για μετοχοποίηση του μέσω δήμων-επιχειρήσεων, ή για απόδοση γραμμών σε ιδιώτες μέσω ΚΤΕΛ, το μόνο που έχει να επιφέρει είναι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό πρέπει να συναντήσει την απάντηση λαού και νεολαίας.

Οι εργαζόμενοι, νεολαίοι και φοιτητές, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ανθρώπινη μετακίνηση.

  • Διεκδικούμε ασφαλείς, ανθρώπινες, και φθηνές αστικές μετακινήσεις για όλους.
  • Άμεσα αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
  • Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
  • Φθηνές συγκοινωνίες – Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
  • Αποκλειστικά δημόσιοι οργανισμοί μεταφορών!

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook