Εργαστήριο πάνω στην τέχνη της περφόρμανς (θεωρία και πράξη) θα πραγματοποιηθεί στο θεατρικό εργαστήριο ΟΜΝΙΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 2&3 Φεβρουαρίου 2019.

1η συνάντηση (θεωρία)

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 4-7μ.μ.

  • Οι απαρχές της performance. Γέννηση, κοινωνικοπολιτικές αναγκαιότητες, μορφές κι εξέλιξη.
  • Εκλεκτικές Συγγένειες: Η performance και η σχέση της με τα εικαστικά, το θέατρο, την επιστήμη κλπ.
  • Η performance ανά τον κόσμο. Παραδείγματα.
  • Η performance στην Ελλάδα. Παραδείγματα.
  • Τελικά τι είναι performance ;

2η συνάντηση (πράξη)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 4-7μ.μ.

  • Με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση του εμψυχωτή του εργαστηρίου, οδηγούμαστε στην πραγματοποίηση μιας δεκάλεπτης solo performance από τους συμμετέχοντες. Οι ανάγκες και τα ερωτήματα του καθενός, όπως μπορούν να εκφραστούν μέσα από δοκιμές και πειραματισμό πάνω στις αρχές, τους τρόπους και τα μέσα αυτού του είδους τέχνης.

3η συνάντηση (ανοιχτή στο κοινό παρουσίαση)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 7-8μ.μ.

  • Μια από κοινού ανοιχτή στο κοινό παρουσίαση των 10λεπτων σόλο performances, που έχουν δημιουργηθεί, στα πλαίσια του εργαστηρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας άνω των 16 ετών.

Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία πάνω στην performance, το θέατρο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης, απαραίτητη είναι μόνο η διάθεση για πειραματισμό, εξερεύνηση και γνωριμία με τους άλλους ανθρώπους.

Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 35 ευρώ

Σύντομο βιογραφικό εμψυχωτή:

Η Ιωάννα Λιούτσια έχει σπουδάσει Αρχαιολογία & Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική σχολή Α.Π.Θ. με διατριβή “Δύο κοινωνικοπολιτικές περφόρμανς των Tandeusz Kantor και Slava Daubnerova συνομιλούν με το ελληνικό παράδειγμα”, Σκηνοθεσία στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και Υποκριτική στο Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Leibniz Live Art Company, την Anna Juchnowitz κ. ά, ενώ έχει παρουσιάσει δουλειές της μεταξύ άλλων στα Αισχύλεια, στο Φεστιβάλ Δημητρίων Θεσσαλονίκης, στο Venice International Experimental Art Festival, Exhibition Stille Berlin, Kapani Project κ.α. Παράλληλα, τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων και ως θεατροπαιδαγωγός σε μουσεία.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές ποιητικές συλλογές με τίτλο “Συνομιλίες σε Μη+” (2014) και “Αρρυθμίες” (2016) και “Η Σιωπή σε δύο χώρους”  (2019) τις οποίες και έχει εν μέρει παρουσιάσει με τη μορφή poetry performance. Το πρώτο της θεατρικό κείμενο “Τη Μοναξιά και τους Ανθρώπους να Φοβάσαι” απέσπασε το Β’ βραβείο σε διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (2014) και παρουσιάστηκε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ το δεύτερο με τίτλο “Τοτέμ” διακρίθηκε στον διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού Παλινωδίαι (2018).

Προσωπική ιστοσελίδα: https://johannali284.wixsite.com/ioannalioutsia

Πότε:

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 16.00-19.00
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 16.00- 20.00 

Πού:

Εργαστήρι θεάτρου ΟΜΝΙΑ

Αμύντα 7, Θεσσαλονίκη
Ελεονώρα Αϊβαζίδου
Τηλ. 6997 165761
[email protected]
https://omniatheater.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Omniatheater18/

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook