Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/1 εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Δηλώνουμε συμμετοχές για το λεωφορείο των ΕΛΜΕ που θα πάει στην Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12ΜΜ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιολαιμητόμο για τις “προσλήψεις” – απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο και µόνο αυτή η τακτική αποδεικνύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του αντιλαϊκού νομοσχεδίου.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας! Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01 νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ
“ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ” – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Με το νέο σύστημαδιορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία µμοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ µοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιµης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασα της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Όλες οι κυβερνήσεις, µε τη σημερινή να αποδεικνύεται καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής ΕΕ και ΟΟΣΑ, προωθούν τα “εργασιακά προσόντα”, που πρέπει να κυνηγούν “δια βίου” οι εργαζόμενοι για μια επισφαλή θέση εργασίας, γι’ αυτό έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να µμαζέψετε µόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται µε τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!

  • Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμεπραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.
  • Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και µε τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν οικονοµικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.
  • Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστηµα διορισµών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόµα και οι 4.500 διορισµοί να πραγµατοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόµενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συµβασιούχοι για να λειτουργήσουν µόνο και µόνο οι δοµές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισµοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!
  • Ακόµα και σήµερα, στο κουτσουρεµένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο Γυµνασίου και Δηµοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήµερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συµβασιούχοι για να εµφανιστεί µια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να µην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός µας είναι η σηµερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούµενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς οµηρίας, παίζουν βρώµικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισµούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάµε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόµο λαιµητόµο!
  • Δε διαπραγµατευόµαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουµε ούτε µια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
  • Μονιµοποίηση εδώ και τώρα όλων των συµβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυµένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άµεσοι µόνιµοι διορισµοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι µπορεί να ανοίξει και ο δρόµος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόµου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νοµοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισµούς. Το πτυχίο να είναι το µοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook