Η Ζώγια υποδέχεται τον Στέργιο Χατζηκυριακίδη και τις Εκδόσεις Δίαυλος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου για την παρουσίαση του βιβλίου «Γκρόβερ».

Η εξέγερση της ελληνικής νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008 και οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στα μνημόνια είναι γεγονότα που, ακόμα και σήμερα, τη σημασία τους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι δύσκολο να προσεγγίσουμε. Πόσο μάλλον μια παρέα Ελλήνων φοιτητών στο Λονδίνο που θέλουν να βοηθήσουν, όπως μπορούν, «το κίνημα» στην Ελλάδα, λειτουργώντας όμως αποκομμένοι από την καρδιά των γεγονότων. Μέσα από την καθημερινότητα αυτής της παρέας και κάτω, από τραγελαφικές κάποιες φορές καταστάσεις, θα αποτυπωθεί η γλυκόπικρη διαδικασία από την επαναστατικότητα στην ενσωμάτωση και από την αμφισβήτηση των πάντων σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς. Αν και το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι βασικά στοιχεία του «Γκρόβερ», κάτω από αυτά ξεπηδούν ανάγλυφα τα αδιέξοδα μιας γενιάς που προσπάθησε να αποκτήσει την ταυτότητά της και ακόμα την ψάχνει.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ελένη Αγαθοπούλου/Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, ΑΠΘ
Γιώργος Καζαντζίδης/Επίκουρος Καθηγητής Λατινολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
Μπάμπης Μπατμανίδης/Καθηγητής της Ζωής
Ελένη Παπαργυρίου/Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
Ζήσης Σέγκλιας/Συνθέτης
Ο συγγραφέας Στέργιος Χατζηκυριακίδης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέργιος Χατζηκυριακίδης γεννήθηκε το 1980 στα Γρεβενά όπου και έζησε μέχρι τα 18 του. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Υπολογιστική Γλωσσολογία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές). Δούλεψε ως υπολογιστικός γλωσσολόγος στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Μονπελιέ και ως γλωσσολόγος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπου και εργάζεται στο εκεί Πανεπιστήμιο. Το παρόν μυθιστόρημα είναι το ντεμπούτο του στη Λογοτεχνία.

Ιnfo:

Παρουσίαση βιβλίου «Γκρόβερ»
Του Στέργιου Χατζηκυριακίδη / Εκδόσεις Δίαυλος
Παρασκευή 11 Γενάρη
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54
Ώρα έναρξης: 19.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243.459

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook