Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη μεσογειακή πόλη στην οποία θα προσφέρονται υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας, με ηλεκτρικά πατίνια που φέρουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, που θα συμβάλλει και στη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Γίνεται έτσι μια από τις 140 πόλεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, η Βασιλεία, η Λισαβόνα, η Λυόν, η Πράγα και η Βιέννη, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Lime που διαθέτει τα ηλεκτρικά πατίνια.

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα από τις 8 μέχρι τις 9.

Θα είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της Lime στο κινητό του, μέσω της οποίας ο αναβάτης θα βρίσκει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, θα το ξεκλειδώνει και θα το χρησιμοποιεί αφήνοντας το στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1€ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση και επαναφόρτιση των ηλεκτρικών πατινιών, ενώ η εταιρεία θα συνεργάζεται με τον Δήμο για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη διανομή των πατινιών σε όλο το κέντρο.

(Photo – Yannis Thomatos)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook