Για τέταρτη συνεχή χρονιά το PROMENADE lab. προσκαλεί χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς και άτομα κάθε ιδιότητας με εμπειρία στα παραπάνω μέσα να συμμετάσχουν σε μια βιωματική εμπειρία.

Το εργαστήριο έχει στόχο να αναπτύξει τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της σύνθεσης με σκοπό οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ομαδική κατάσταση-παράσταση. 

Με ποιους τρόπους διερευνώ το μέσο μου και πώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα;
Πώς λέω μια ιστορία μόνος μου αλλά και με άλλους, και με ποιο τρόπο;
Πώς αφηγούμαι το  χώρο και το χρόνο;
Πώς παραμένει ο θεατής διαρκώς προσανατολισμένος στη δράση και λιγότερο στις τεχνικές;

PROMENADE.lab με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη
εργαστήριο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού 
κίνηση, ήχος, λόγος, εικαστικά, ψηφιακά μέσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ > 13, 14, 15, 16 Ιανουαρίου 2019 | 11:00-14:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ >  18 Ιανουαρίου 2019 | 19:00
9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού – ATHENS VIDEO DANCE PROJECT 2019
σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Πληροφορίες

Κόστος: 60€
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Τάυρος
Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η αποστολή σύντομου βιογραφικού στο [email protected]
Η εξόφληση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα. Για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου απαιτούνται άνετα ρούχα, ενώ όσοι διαθέτουν μέσα που ενισχύουν το σκοπό του εργαστηρίου (π.χ. μουσικό όργανο, αντικείμενα, υλικά) είναι απαραίτητο να τα φέρουν.
Επικοινωνία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, [email protected], 6973401418   

Δείτε:

Ελισάβετ Πλιακοστάθη | ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ-ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΟΡΟΥ

Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).

Από το 2001 συμμετέχει ως χορεύτρια και performer σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου και σε δραστηριότητες ποικίλων μέσων τέχνης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού ΖΗΤΑ, GRIFFON, AKIN, Ad Hoc, το Θέατρο Τρίκυκλο/Γκάυ Στεφάνου κ.α. και με τους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη, Μαρία Κολλιοπούλου, Γιάννη Γιαπλέ, Ερμή Μαλκότση κ.α. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το 2004 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια εθελοντών για την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004. 

Από το 2004 έως και το 2008 υπήρξε χορογράφος  της Ομάδας Χορού 58+3, ενώ από το 2009 εργάζεται ως ανεξάρτητη δημιουργός. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, σε Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Athens Video Dance Project κ.α και σε θέατρα και πολυχώρους (Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εμπρός, Κινητήρας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.). Το 2008 συμμετείχε με το έργο On/Off στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Μπάρι, Ιταλία).
Από το 2003 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση. Το 2016 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια στο project Inner Movers – μια μοναδική multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για πρακτικές video dance και site specific performance.

Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).

Αυτή την περίοδο ασχολείται με την εξέλιξη μιας αυτοσχεδιαστικής δράσης με την Έφη Δήμου (https://vimeo.com/264739384) και με το σχεδιασμό μιας διακρατικής σύμπραξης για τη δημιουργία μιας οπτικοακουστικής dance performance. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.58plus3danceco.wordpress.com

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook