Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων ομάδων από το επερχόμενο κύμα ψύχους λαμβάνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα:

Στην Αθήνα, ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος είναι διαθέσιμος, επί της οδού Σοφοκλέους 66, από την Τρίτη 1 Ιανουαρίου στις 23.00 έως τουλάχιστον το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι. Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά τις ημέρες του αυξημένου ψύχους, οι δομές του δήμου που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, για τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων  είναι οι:

  • Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέα Γεωργίου 13)
  • Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62)
  • 4ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42)
  • 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στ. Νούκα 10, Χαριλάου)

Για περισσότερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι επιπτώσεις της επικείμενης κακοκαιρίας.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση οι δημότες μπορούν να ανατρέχουν στις «Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» που βρίσκονται αναρτημένες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου thessaloniki.gr.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook