Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο των Πολύβιου Πρόδρομου και Μανόλη Μαυρακάκη «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ’ ΕΠΑΛ – Κριτήρια αξιολόγησης», ένα πολύτιμο βοήθημα για την προετοιμασία των υποψηφίων, όχι μόνο των ΕΠΑΛ αλλά και των Γενικών Λυκείων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • 33 Κριτήρια αξιολόγησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σύμφωνα με τις οδηγίες για τη διδασκαλία και εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών στη Γ’ τάξη των Ημερήσιων ΕΠΑΛ.
  • Αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα· ιδιαίτερα οι απαντήσεις των θεμάτων παραγωγής λόγου περιέχουν πλούσιο υλικό, ώστε να αποφεύγονται οι κοινοτοπίες και η μονοδιάστατη και μονότονη επανάληψη στερεότυπων στοιχείων.
  • Συνοπτική θεωρία για τη Λογοτεχνία, στην οποία με απλό τρόπο και παραδείγματα εξηγούνται οι έννοιες που είναι αναγκαίες για την ανάλυση των λογοτεχνικών κειμένων.

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ' ΕΠΑΛ - Κριτήρια αξιολόγησηςΑπό το σχολικό έτος 2017-2018 καθιερώθηκε η συνεξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων αλλά και στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων. Παράλληλα εξαγγέλθηκε η καθιέρωση της συνεξέτασης των μαθημάτων αυτών και στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων. Η εξέλιξη αυτή καθιστά αναγκαία τη συστηματική προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που δημιουργεί η ταυτόχρονη εξέταση σε μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο.

(Από τον πρόλογο της έκδοσης)

 

Γενικές πληροφορίες

ISBN: 9789601679730
Σελίδες: 472
Εκδόσεις Πατάκη

Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2018

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και να δείτε δείγμα των κριτηρίων: εδώ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook