Αυγ. Κορτώ, Σκυλίσια ψυχή, εκδ. ΠατάκηΤην Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ, «Σκυλίσια ψυχή». Μέσα από την αφήγηση της πρωταγωνίστριας, που έχασε ό,τι αγαπούσε περισσότερο και γνώρισε την φρίκη και την αθλιότητα των ναζιστικών στρατοπέδων, ο συγγραφέας διατρέχει το μεγαλύτερο μέρους του 20ου αιώνα και κάποιες από τις πιο σκοτεινές σελίδες του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τζίνα Μοσχολιού, δημοσιογράφος
Κλαιρη Παπαμιχαήλ, μεταφράστρια
Παναγιώτης Χατζηγιαννάκης, κριτικός λογοτεχνίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τον συγγραφέα

Η Έστερ Κλάιν γεννιέται στο Βερολίνο στις 29 Φεβρουαρίου 1920. Μικροκαμωμένη, εύθραυστη, παράξενη όπως και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Μέσα της όμως κρύβει τεράστια αποθέματα δύναμης. Από νωρίς θα γνωρίσει τη σκληρότητα αλλά και τη στοργή. Η ζωή της διατρέχει τον 20ό αιώνα κάνοντας έναν τέλειο κύκλο: Βερολίνο – Μπούχενβαλντ – Νέα Υόρκη – Βερολίνο. Γνωρίζει την αθλιότητα των ναζιστικών στρατοπέδων χάνοντας ό,τι αγαπούσε περισσότερο. Θα κινδυνεύσει να χάσει μέχρι και την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή της αλλά θα βγει ζωντανή. Αυτός που θα τη σώσει δεν είναι άνθρωπος αλλά ένας σκύλος. Ένας σκύλος που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Η Έστερ ξαναστήνει τη ζωή της αφιερώνοντάς την στην προστασία των ζώων. Επιτέλους νιώθει ασφαλής. Μέχρι που οι άνθρωποι θα ξαναχτυπήσουν. Θα απαντήσει στο μίσος και στην προκατάληψη με αγάπη. Από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμερική του ΜακΚάρθυ και πίσω στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα γίνει μάρτυρας της ανέγερσης του Τείχους αλλά και της πτώσης του. Xαράζει τη ζωή της θυμίζοντάς μας τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979.

 Δείτε το βιβλίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ianos.gr/skilisia-psixi-0446456.html

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook