Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου συναντάμε τα τραγούδια του Πάρι Παρασχόπουλου στην Ζώγια. Η Λίνα Παλερά τραγουδά και φέρνει την κιθάρα της και ο Γιάννης Κολοβός θα συνοδεύσει με το κοντραμπάσο του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και μουσικές του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου από τους εννέα προσωπικούς του δίσκους, ο οποίος θα συμμετέχει στην βραδιά. Παράλληλα, θα απολαύσουμε και ανέκδοτα τραγούδια του σε ποίηση των Δ.Σολωμού, Κ. Καβάφη, Β. Ρώτα, Χρ. Μπράβου, Α. Παγουλάτου, Γ. Βαφόπουλου, Στ. Ζαφειρίου, ενώ δεν θα μας λείψουν μουσικές και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για το μουσικό τρίο…

Ο Πάρις Παρασχόπουλος συνεργάζεται πολλά χρόνια με τη Λίνα Παλερά, μια τραγουδίστρια-κιθαρίστρια με πολλές παρουσίες στη μουσική σκηνή, με προσωπικούς δίσκους και με δημιουργικές συνεργασίες. Συμμετείχε μάλιστα στο δίσκο του Πάρι Παρασχόπουλου με τίτλο «Πανσέληνο βλέμμα». Με τον Γιάννη Κολοβό, μία από τις σπουδαίες παρουσίες στο μουσικό χώρο της χώρας μας, με έντονη μουσική δραστηριότητα καθώς συμμετέχει σε άπειρους δίσκους με σπουδαίους μουσικούς, η συνεργασία είναι ακόμα πιο παλιά. Ξεκινά από την εποχή του στούντιο αγροτικό, όπου έπαιξε στην ιστορική ηχογράφηση του Ερωτόκριτου. Σαν τρίο ξεκίνησαν να παίζουν πρόσφατα, προσδίδοντας στα τραγούδια του Πάρι Παρασχόπουλου έναν ήχο ζεστό και φιλικό για μιά πιο ζεστή μουσική ακρόαση. Πρόκειται για έναν ήχο καθαρά ακουστικό, που επιτρέπει στον ακροατή να γίνει μια παρέα με τους μουσικούς και με τη μουσική. Τόσο η Λίνα Παλερά, όσο και ο Γιάννης Κολοβός θα συμμετέχουν στον επερχόμενο δίσκο του Πάρι Παρασχόπουλου που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μετρονόμος, με τίτλο «ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – τα τραγούδια των φυλακισμένων γυναικών». Πρόκειται για τραγούδια που έγραψαν φυλακισμένες γυναίκες στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης (Τα ποιήματα γράφτηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του συλλόγου ΕΛΛΗΝΙΟΝ απο το 2010 μέχρι σήμερα). Τραγουδά ο Αντρέας Καρακότας, η Μαρία Καργαδούρη, ο Σάκης Βαρβέρης και ο Πάρις Παρασχόπουλος.

Ιnfo:

Πάρις Παρασχόπουλος Live / «Τα τραγούδια» με την Λίνα Παλερά (κιθάρα-τραγούδι) και τον Γιάννη Κολοβό (κοντραμπάσο)

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, Αλ.Σβώλου 54
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό / 9 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook