ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες της Α΄ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης προς το  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τις ανομίες στις τοποθετήσεις μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών και παρά το πλήθος ενστάσεων των συναδέλφων  για τη μη τήρηση διαδικασίας ισονομίας και δικαιοσύνης, το ΠΥΣΔΕ συνεχίζει την πτώση στη μαύρη τρύπα που το ίδιο δημιούργησε.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για:

 • Προσωρινές (;) και άλλες τοποθετήσεις χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μόρια κι οι ιδιαίτερες συνθήκες
 • Μη δημοσιοποίηση όλων των κενών, ακόμα και των μικρότερων (α΄και β΄ανάθεσης)
 • Μη δημοσιοποίηση των κριτηρίων τοποθέτησης
 • Μη τήρηση διαδικασίας ισονομίας και δικαιοσύνης
 • Απόκρυψη κενών με αποτέλεσμα σχολεία να μην έχουν καθηγητές ή να πηγαινοέρχονται ο ένας μετά τον άλλον, αφού έγιναν ακόμα και λάθη οφθαλμοφανή με φυσικό επακόλουθο να πραγματοποιηθεί πλήθος ενστάσεων
 • Διασπορά καθηγητών σε μακρινά σχολεία όμορων ομάδων ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ώρες στην ομάδα της οργανικής τους
 • Κατακερματισμό διαθέσιμων ωρών και ανάθεσή τους σε περισσότερους από έναν καθηγητή
 • Άρνηση εξέτασης των ενστάσεων

Το κάλεσμά μας προς τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην ΕΛΜΕ αυθαιρεσίες κι αδικίες σε βάρος τους από το ΠΥΣΔΕ απέδωσε καρπούς! Οι καταγγελίες είναι πολλές από συναδέλφους που αδικήθηκαν κατάφωρα και  ταλαιπωρούνται, επειδή δεν εξετάζονται οι ενστάσεις τους!

          Οι παλινωδίες του  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν έχουν τέλος.

 • Συνάδελφος αναπληρώτρια ΠΕ02 τοποθετήθηκε για 10 ώρες σε Εσπερινό σχολείο, σε ένα δεύτερο πρωινό για 7 και σε τρίτο για 3 ώρες, ενώ στο δεύτερο σχολείο υπάρχει κενό 40 ωρών!!! Την αναγκάζουν όμως την ίδια μέρα να πηγαίνει πρωί και απόγευμα σχολείο…
 • Μόνιμη συνάδελφος ΠΕ01 αποσπασμένη ως ειδική κατηγορία με αναπηρία 80% , πρώτη στα μόρια των αποσπασμένων, έκανε δήλωση 1ης τοποθέτησης σε γυμνάσιο της Πυλαίας, κοντά στο σπίτι της λόγω της πάθησής της, όπου είχε 18 ώρες κενό το οποίο ποτέ δεν είχε ανακοινώσει το ΠΥΣΔΕ!  Δεν τοποθετείται στην 1η προτίμησή της όπου τοποθετούν άλλη αποσπασμένη όχι ειδικής κατηγορίας και με πολύ λιγότερα μόρια! Στη συνέχεια δηλώνει σε γυμνάσιο της Άνω Τούμπας για 10 διαθέσιμες ώρες που η ίδια γνώριζε πως υπήρχαν αλλά και που πάλι το ΠΥΣΔΕ δεν είχε ανακοινώσει! Ούτε κι εκεί τοποθετείται και οι ώρες καλύπτονται από άλλον για συμπλήρωση ωραρίου… Με πρόσφατη απόφαση του ΠΥΣΔΕ τοποθετήθηκε σε 3 σχολεία στον Τρίλοφο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων!!!
 • Συνάδελφος αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ04 προσλαμβάνεται από το υπουργείο παιδείας από τον πίνακα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αναπληρωτών για συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ) για να καλυφθούν συγκεκριμένα κενά που προέκυψαν για τον κλάδο ΠΕ.04. Τοποθετείται  αρχικά σε 2 γυμνάσια στην Καλαμαριά και στη συνέχεια με τροποποιητική του ΠΥΣΔΕ τοποθετείται προσωρινά σε άλλα σχολεία στα οποία είχε τοποθετηθεί άλλος αναπληρωτής ο οποίος και ¨εκτοπίζεται σε νέο κενό ¨ που προέκυψε! Στα 2 γυμνάσια της πρώτης της τοποθέτησης στην Καλαμαριά τοποθετείται μόνιμη εκπαιδευτικός που ανήκει στον πίνακα ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ χωρίς τα προσόντα ειδικής!!!
 • Συνάδελφος ΠΕ04 υπεράριθμη τοποθετήθηκε σε ΓΕΛ για 17 ώρες, πήγε και βρήκε μόνο 5! Αποτέλεσμα να χάσει επιλογές που είχε και να μην εξετάζεται η ένστασή της.

Απαιτούμε να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις άμεσα από το ΠΥΣΔΕ και να αποκατασταθούν οι αδικίες!

Ενώ τελειώνει κι ο Δεκέμβρης εμφανίζονται ως δια μαγείας μεγάλα και μικρότερα κενά, συνάδελφοι εκτοπίζονται από σχολείο σε σχολείο με τους μαθητές να αλλάζουν καθηγητή κάθε βδομάδα!!!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook