Το δρώμενο «Αυτοάνοσο», είναι βασισμένο στην ποιητική σύνθεση του Σταύρου Ζαφειρίου «Αυτοάνοσο- Ένα μελόδραμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου. Φέτος, θα το συναντήσουμε στην μικρή σκηνή της Ζώγιας, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 20.30.

Ο συγγραφέας, συνεπικουρούμενος από θεατρικές πρακτικές και αναγνώσεις, από παραναγνώσεις κλασικών παραμυθιών, αλλά και από την Ιστορία ως γεγονός, ως ενοχή και ως προσαρμογή στα νέα συνώνυμά της, στοιχειοθετεί έναν προσωπικό μύθο για τη γραφή και τη γλώσσα, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους να εκφράσουν τη θέση και τη θέαση του ανθρώπου στη σημερινή κοινωνία, όπως αυτή προβάλλει ως σύγκρουση ανάμεσα στο φαντασιακό και την αναγκαιότητα.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει με κουκλοθέατρο και θα ακολουθήσει ανάγνωση κειμένων,  ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακούγονται μουσικά θέματα και περάσματα με τον Γιάννη Κολοβό να παίζει κόντραμπάσο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Γιώργος Κολοβός: Κούκλες
Γιάννης Κολοβός: Κοντραμπάσο
Σταύρος Ζαφειρίου – Μάρα Τσικάρα: Ανάγνωση
Γιάννης Αναστασάκης: Φωνή

Ιnfo:

«Αυτοάνοσο» – Ένα δρώμενο βασισμένο στην ποιητική σύνθεση του Σταύρου Ζαφειρίου «Αυτοάνοσο – Ένα μελόδραμα»
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, Αλ.Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 20.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook