Μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2019 η έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» (στην κινεζική “Θησαυροί του Αιγαίου”) στο Μουσείο του Παλατιού της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 350 μοναδικά αρχαία αριστουργήματα, μεταξύ των οποίων εμβληματικά τέχνεργα, όπως η χάλκινη κεφαλή φιλοσόφου, αλλά και αντίγραφο του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τα οποία ταξίδεψαν στο Μουσείο του Παλατιού, εντός της Απαγορευμένης Πόλης με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, που είναι ένα από τα διασημότερα της Κίνας με παγκόσμια αίγλη και με την υψηλότερη επισκεψιμότητα όλων των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας η οποία φτάνει τους 40.000 επισκέπτες ημερησίως. Μόνο την πρώτη μέρα που η ελληνική έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό, υποδέχθηκε 16.000 επισκέπτες.

Η ελληνική έκθεση στην Κίνα, θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής, καθώς προσελκύει συνεχώς περίπου 16.500 επισκέπτες κάθε μέρα, αριθμός πολύ υψηλός ακόμη και για τα δεδομένα του εν λόγω μουσείου, υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό παρόμοιων εκθέσεων στο Μουσείο του Παλατιού.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook